Ακαριαίος ο θάνατος του βρέφους από τα δόντια του ροτβάιλερ - Τι κατέθεσε η μητέρα - ΒΙΝΤΕΟ

"Είχε στο στόμα του το μωρό"

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στα Γλυκά Νερά όταν ροτβάιλερ κατασπάραξε βρέφος. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα το μετέφερε, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το βρέφος ήταν μέσα στην κούνια του, όταν δέχθηκε την επίθεση από το ροτβάιλερ. Μέσα στο σπίτι ήταν και η μητέρα του, που ξαφνικά άκουσε τα κλάματα από το παιδικό δωμάτιο.

Όπως υποστήριξε η γυναίκα, ο σκύλος έσκισε την σίτα, μπήκε στο δωμάτιο και άρπαξε το καθισματάκι του μωρού, πριν προλάβει να αντιδράσει. Οικογενειακή φίλη έλεγε ότι ο σκύλος έβγαλε το μωρό με το καθισματάκι του στο μπαλκόνι κι εκεί άρχισε να δαγκώνει το άτυχο μωρό.

Γείτονες άκουσαν τις κραυγές της γυναίκας, όταν διαπίστωσε το κακό που είχε κάνει ο σκύλος στο μωρό της. Περιγράφουν ότι την είδαν σε αλλόφρονα κατάσταση, με το μωρό της, μέσα στα αίματα, νεκρό στην αγκαλιά, να μπαίνει στο αυτοκίνητο της και να φεύγει με ταχύτητα, από το σπίτι της οικογένειας, στα Γλυκά Νερά.

Η μητέρα έφτασε με το μωρό της στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Μάταια οι γιατροί προσπαθούσαν επί μισή ώρα να το επαναφέρουν στην ζωή.

Συγκλονισμένοι από την τραγωδία, οι περίοικοι στα Γλυκά Νερά, λένε ότι ο σκύλος ήταν συνεχώς στο μπαλκόνι και γάβγιζε, ενώ όταν ο πατέρας του βρέφους έβγαζε βόλτα το ροτβάιλερ, δεν είχε ποτέ μαζί του κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας.

Το μεσημέρι μέλη φιλοζωικής οργάνωσης μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Κυκλάδων και πήραν τον σκύλο. Θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της φιλοζωικής μέχρι να εξεταστεί από ειδικούς και να διαπιστωθεί εάν έχει επιθετική συμπεριφορά, κάτι από το οποίο θα κριθεί και η τύχη του.

Η μητέρα του βρέφους, που χρειάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση πριν γεννήσει το τέταρτο της παιδί, έχει υποστεί σοκ. Δίπλα της, μαζί με τα μέλη της οικογένειας της, βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι.

Η γυναίκα συνελήφθη, όμως με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για ν διακριβωθούν τα ακριβή αιτία και οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η τραγωδία.

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας: Είχε στο στόμα του το μωρό

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, η μητέρα του βρέφους κατέθεσε στους αστυνομικούς τα εξής: “Ήμουν στο σπίτι και καθάριζα το μπάνιο. Είχα αφήσει το μωρό στο καλαθάκι του στο σαλόνι. Άκουσα κλάματα και βγήκα. Το σκυλί είχε σκίσει τη σίτα της μπαλκονόπορτας. Είχε στο στόμα του το μωρό”.

Από την πλευρά της, η γιαγιά της μητέρας περιέγραψε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος, μιλούσε στο τηλέφωνο με την εγγονή της. “Η εγγονή μου έχει πάθει σοκ. Δεν το πιστεύουμε. Το μωρό κοιμόταν και το σκυλί ήταν έξω στο μπαλκόνι. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο για το τι θα μαγειρέψει και μπήκε στο μπάνιο. Τι συνέβη δεν κατάλαβε κανείς. Το μωρό αυτό το γέννησε με πολύ κόπο και προσπάθεια”, ανέφερε.

Έπειτα από την πολύωρη κατάθεση, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα του βρέφους, αφού της απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης

Ανακοινωθέν για την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το δύο μηνών βρέφος που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης.

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος.

Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία»

Διαβάστε επίσης