Χειρουργήθηκε το 20 μηνών κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ

29/07/2016 | 08:06

Στον μακρύ και δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης της οφθαλμικής βλάβης που του προκάλεσε η επίθεση από το ροτβάιλερ εισήλθε πλέον το 20 μηνών μωρό από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με τους ειδικούς να είναι συγκρατημένοι ως προς την πρόγνωση.
 
Έπειτα από την χθεσινοβραδινή διακομιδή της από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» της Αθήνας, η μικρή ασθενής υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της βλάβης στο αριστερό της μάτι και ακολούθως να αποφασιστεί εάν χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
 
Η αξονική τομογραφία έδειξε πως η οφθαλμική βλάβη είναι βαριά, ίσως και μη αναστρέψιμη, ωστόσο οι εξειδικευμένοι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων έκριναν πως πρέπει να προχωρήσουν στη χειρουργική πράξη, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που τους δίδει η επιστήμη.
 
Από το μεσημέρι που ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση το μωρό νοσηλεύεται σε θάλαμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Η γενική κλινική κατάσταση του 20μηνου κοριτσιού είναι καλή.

Σε ό,τι αφορά το κάταγμα ινιακού οστού που προκάλεσε στο κεφάλι του παιδιού το σκυλί ράτσας ροτβάιλερ αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τους νευροχειρουργούς.
 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ