Επιμελητήριο Αχαΐας: Παρέμβαση σε Σταϊκούρα για τα δάνεια

που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Παρέμβαση στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Στην επιστολή που απέστειλε στον κ. Σταϊκούρα, με κοινοποίηση στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα και τους Βουλευτές του νομού Αχαΐας, υπενθυμίζει ότι μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και πιο συγκεκριμένα το 2007 μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Αιγιάλεια (πυρόπληκτα δάνεια) και το 2009 μετά τον σεισμό στην Πάτρα (σεισμόπληκτα δάνεια).

Ο κ. Μαρλαφέκας τονίζει ότι η σχετική ρύθμιση που προβλέπεται στο άρθρο 103 του νόμου 4549/2018, παρέχει μια σημαντική ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είχαν λάβει τέτοια δάνεια και βρίσκονταν σε σημαντική καθυστέρηση, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
Επισημαίνει ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας υποστηρίζει αυτές τις επιχειρήσεις ώστε να έχουν επιτυχές αποτέλεσμα όσον αφορά την ρύθμιση των οφειλών τους. Έχει, όμως, διαπιστωθεί πώς τα πιστωτικά ιδρύματα εφαρμόζουν την σχετική απόφαση με μεγάλη δυσκολία και υπάρχουν πιστωτικά ιδρύματα που την αγνοούν και δεν την εφαρμόζουν.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας απευθύνει παράκληση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να υποχρεωθούν όλα τα πιστωτικά ιδρύματα να εφαρμόσουν το σχετικό άρθρο (103) του νόμου 4549/14.6.2018 και τους όρους της Υπουργικής Απόφασης, ώστε να γίνουν ομαλά οι ρυθμίσεις προς όφελος και των δύο μερών.
 

Διαβάστε επίσης