Πάτρα: Απόψε ο Ιωάννης Μπαλαφούτης και οι dRom

στο πρόγραμμα Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας,

Με κυρίαρχα στοιχεία τη μελωδικότητα των παραδοσιακών ήχων, από τον εξαιρετικό μουσικό Ιωάννη Μπαλαφούτη και την εκφραστικότητα των βαλκανικών ρυθμών με το ξεχωριστό μουσικό σχήμα dRom, ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 9 το Βράδυ, το πρόγραμμα της ενότητας Βήμα Νέων Καλλιτεχνών του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που πραγματοποιείται στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Ο Ιωάννης Μπαλαφούτης, συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Γέρμα», ο οποίος περιέχει δέκα οργανικούς σκοπούς και δύο μελωδίες στη φόρμα του τραγουδιού που είναι όλα πρωτότυπες δικές του συνθέσεις. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δίσκος φιλοξενείται στην μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι dRom οι οποίοι είναι το κύριο σχήμα έκφρασης για τον Θάνο Σταυρίδη τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν στις συναυλίες τους μουσικές κυρίως και τραγούδια από́ τη Βαλκανική́. Μουσικές ευχάριστες και ζωντανές που ταξιδεύουν το κοινό́ από́ τον καιρό́ που οι μελωδίες αυτές ήταν αποκλειστικότητα των τσιγγανών μέχρι τις μέρες μας.

Ένα ταξίδι από́ την Ήπειρο προς το Βουκουρέστι, με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλονίκη, τα Σκοπιά, τη Σοφία, το Βελιγράδι και πάλι πίσω, με πολύ́ κέφι και ενέργεια. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις αποσπούν πάντα τα καλύτερα σχόλια, αφού πάντα καταλήγουν σε μια έκρηξη μουσικής ενέργειας. Στην Πάτρα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή τους περιοδεία η οποία είχε μεταξύ άλλων σταθμούς στην Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη αλλά και στο Burgas, τη Sofia, και το Κumanovo

 

dRom

Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, πλήκτρα

Γιάννης Καρακαλπακίδης: ηλ. κιθάρα

Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλ. μπάσο

Χρήστος Τάσιος: κρουστά

 

Γενική Είσοδος: 5€

Διαβάστε επίσης