Στις 5 - 6 Σεπτεμβρίου οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

30.000 ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται σιγά-σιγά να επιστρέψουν στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την πλήρωση μεγάλου ποσοστού των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της επικράτειας.

Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου στο πλαίσιο της σωστότερης προετοιμασίας της έναρξης της σχολικής χρονιάς προγραμμάτισε συναντήσεις με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Η πρώτη συνάντηση, με τη ΔΟΕ πραγματοποιήθηκε προχθές, Παρασκευή, σε «καλό κλίμα», όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣ, Θανάσης Κικινής, ενώ η συνάντηση με την ΟΛΜΕ είναι προγραμματισμένη για αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, γύρω στις 30.000 δηλαδή, με τις 19.000 περίπου να αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ηγεσία του υπουργείου πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση που είχε ήδη με το προεδρείο της ΔΟΕ εμφανίστηκε καθησυχαστική και ξεκαθάρισε ότι στόχος αποτελεί να καλυφθεί το 70% των κενών με την πρώτη «φουρνιά» προσλήψεων αναπληρωτών, πριν μπουν στις αίθουσες οι μαθητές. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν 5-6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων θα γίνουν με βάση τους περσινούς πίνακες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - δήλωσης περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://opsyd.sch.gr/ λήγει αύριο, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης