Αχαΐα: Πολύ σοβαρές οι ζημιές στο Αεροδρόμιο Αράξου μετά την φωτιά - Αναστέλλεται η λειτουργία του για άγνωστο χρονικό διάστημα

Εκτός λειτουργίας δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα παραμείνει το Αεροδρόμιο του Αράξου μετά τη φωτιά που ξέσπασε προχθές τα ξημερώματα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Όπως μεταφέρει στο tempo24 o Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας, οι ζημιές είναι εκτεταμένες και σοβαρές, ενώ όσο περνούν οι μέρες, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής. 

"Άμεσα ήρθε η πυροσβεστική ευτυχώς και την έσβησε. Λίγα λεπτά να καθυστερούσαν, δεν μπορώ να φανταστώ τί μπορεί να είχε γίνει", σημειώνει ο κ. Γκουβίτσας. 

Εν αναμονή του επίσημου πορίσματος της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΥ, το μόνο σίγουρο όπως αναφέρει ο κ. Γκουβίτσας, είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γραφείο εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στην αίθουσα αναμονής η οποία έχει υποστεί τεράστια ζημιά. 

Έχουν επίσης, καταστραφεί οι κλιματιστικές εγκαταστάσεις, οι αεραγωγοί, οι ψευδοροφές και άλλα σημεία του κτιρίου που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. 

Ήδη συνεργείο εργάζεται για το σκοπό αυτό, όμως δεν μπορεί να υπολογιστεί ο χρόνος που θα χρειαστεί. 

Η φωτιά, όπως μας μεταφέρει ο Αερολιμενάρχης, φαίνεται να έχει προκαλέσει και περαιτέρω ζημιά στις εγκαταστάσεις, αφού ξαφνικά τα ξημερώματα, σωλήνες έβγαζαν νερό με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το αεροδρόμιο. 

Προς το παρόν, η λειτουργία του αεροδρομίου του Αράξου έχει ανασταλεί και οι πτήσεις εξυπηρετούνται σε Αθήνα και Καλαμάτα.

Ο κ. Γιώργος Γκουβίτσας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον απερχόμενο δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, οι οποίοι έθεσαν θέμα βοήθειας όπου μπορούν και είναι δυνατόν.

Διαβάστε επίσης