Η μεγάλη πρόκληση του φράγματος Πείρου Παραπείρου

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ, δημοτικής συμβούλου, ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑς ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η έναρξη των εργασιών για την  έμφραξη του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Πάτρα, τη Βιομηχανική της ζώνη και όλη την  βορειοδυτική και δυτική Αχαΐα. Αυτό το τεράστιας σημασίας έργο, θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ΒΙΠΕ,  ενώ παράλληλα ανοίγεται διάπλατα η δυνατότητα να λειτουργήσει ως τουριστικός προορισμός με τη δημιουργία οικοτουριστικού πάρκου, κάτι που συνέβη με τεχνητές λίμνες σε άλλες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού οι οποίες  έγιναν σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες.

Η πολλαπλή του αυτή διάσταση το καθιστά ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και έναν σημαντικό άξονα ανάπτυξής της. Μιας ανάπτυξης η οποία αφορά άμεσα τρεις δήμους και χιλιάδες πολίτες.

Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία εξασφάλισης φθηνού και καθαρού νερού, αλλά και δημιουργίας ενός νέου τουριστικού προϊόντος για το νομό μας στη δυτική του πλευρά. Ένα νέο σημείο αναφοράς, που μπορεί να κινήσει με πολλούς τρόπους την οικονομία του.

Οφείλουν λοιπόν οι φορείς της περιοχής και κυρίως η αυτοδιοίκηση,  να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες και να συνεργαστούν με γνώμονα το καλό της περιοχής και μόνο αυτό, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και βεβαίως να προκύψει επιτέλους ένας φορέας διαχείρισης. 

Η περιοχή μας, δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις, για κανένα λόγο. Είναι τώρα η ώρα να δείξουμε υπευθυνότητα, θέληση και αποφασιστικότητα για να πάμε τον νομό μας ένα βήμα πιο μπροστά. Η πρόκληση είναι εδώ και είναι μεγάλη. Όπως και η ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

 

 

Διαβάστε επίσης