Πάτρα - ΦΩΤΟ: Ορκίστηκε το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο - Τι είπε ο Κώστας Πελετίδης

Στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε απόψε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

«Σεβασμιότατε,

αγαπητοί προσκεκλημένοι,

εκλεγμένοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου μας,

Εύχομαι από καρδιάς να έχουμε μια δημιουργική θητεία προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Ως Δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με την ετυμηγορία του Πατραϊκού λαού, προχωράμε για δεύτερη θητεία τον ωραίο και έντιμό αγώνα μας, για να έχει η Πάτρα και ο λαός της, αυτά που δικαιούνται και αξίζουν.

Από αυτό το μετερίζι θα συνεχίσουμε με γνώμονα μόνο τις ανάγκες του λαού.

Το σύνθημά μας: Μπροστά οι ανάγκες του λαού, αποτελεί την σταθερή μας πυξίδα.

Γνωρίζουμε καλά, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε στη νέα δημοτική περίοδο. Ότι θα πορευτούμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον, που είναι διαμορφωμένο από τους κυρίαρχους στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Στο κέντρο της προσοχής μας θα συνεχίσουν να βρίσκονται όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο μόνος δρόμος επίλυσής τους, είναι ο αγώνας. Ένας περήφανος λαός, που διεκδικεί τα δίκια του, θα είναι πάντα νικητής. Όλοι γνωρίζουμε ότι την ζωή δεν την κέρδισαν ποτέ οι προσκυνημένοι.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, που καταστρέφονται από τους μεγάλους καρχαρίες του συστήματος, θα παλέψουμε να υπάρχει ζωή αντίστοιχη της εποχής μας.

Δεν ρωτήσαμε κανέναν Πρόεδρο Συμβουλίου Κοινότητας, Διοικητικά Συμβούλια φορέων, απλούς συμπολίτες, πού ανήκουν και τι πιστεύουν.

Συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, καταλήξαμε στο τι ωφελεί, παλέψαμε μαζί, για να έχουμε αυτό το σπουδαίο έργο στην πόλη μας. Έτσι θα συνεχίσουμε.

Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, πρωταγωνιστές θα είναι το σύνολο του λαού μας, κανείς δεν περισσεύει, εκεί θα δούμε ποιος είναι με ποιον, ποιοι ενισχύουν τα εμπόδια και ποιοι θέλουν να τα παραμερίσουν. Εκεί θα φανούν τα όρια του συστήματος, εκεί θα αναδειχθεί και ο ρόλος της κάθε πολιτικής δύναμης. Διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη, τώρα, άμεσα.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, με αυταπάτες, ψέματα. Πρέπει να πάμε κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις. Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Αυτά που δικαιούμαστε θα τα κατακτήσουμε με αγώνα.

Εύχομαι σε όλους, να έχουμε καλή δημοτική περίοδο προς όφελος του Πατραϊκού λαού».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Στην αρχή της τελετής ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος δήλωσε:

 «Έχοντας υπόψη την διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δεν ορίζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για την ορκωμοσία των αιρετών, κατά την άποψή μας η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού, είναι μια πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας. Είναι διαδικασία που αποτελεί μια καθαρά συνειδησιακή υπόθεση. Ζητάμε εκ μέρους των εκλεγμένων με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» σε όλα τα όργανα του Δήμου Πατρέων, να προστεθεί στο πρακτικό ορκωμοσίας η ακόλουθη δήλωση: «Δηλώνουμε στην τιμή και στη συνείδησή μας να είμαστε πιστοί στην πατρίδα, να εκπληρώνουμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού».

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ