Παρέμβαση Μάρκου την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τη Νομική Σχολή Πάτρας

ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΙΑΣ

Ερώτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατέθεσε χθες Τρίτη 6 Αυγούστου ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκος, με θέμα την κατάργηση της Νομικής Σχολής Πατρών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Με ερώτησή μου στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (6.8.2019) απευθύνθηκα στην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα. Κυριαζοπούλου, μετά τους ισχυρισμούς της βουλευτού της ΝΔ κ. Αυγερινοπούλου αναφορικά με την κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως:

Η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος Νομικής καθορίστηκε με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει,ήδη από τον Μάρτιο του 2018, εκπονήσει και καταθέσει μελέτη για την κατασκευή κτιρίου όπου θα στεγάζεται η Νομική Σχολή, στην έδρα του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, υπάρχει δέσμευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνομολογούν ευθύς εξαρχής πως η ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα είναι ένα αίτημα που μετά από σαράντα χρόνια αναβολών πρέπει να υλοποιηθεί, εφόσον οι αναγκαίοι πόροι έχουν βρεθεί. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μελέτησε τον οικονομικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου και στήριξε το αίτημα αυτό όπως και συνολικά το δημόσιο πανεπιστήμιο μειώνοντας την υποχρηματοδότησή του.

Διαβάστε επίσης