Η Γιουβέντους καλείται να... ανταποδώσει τη χάρη στη Νοτς Κάουντι

Επειτα από 116 χρόνια, η Νοτς Κάουντι ζητάει από τη Γιουβέντους να της ανταποδώσει την ιστορική χάρη με τις φανέλες, αφού τα οικονομικά προβλήματα της αγγλικής ομάδας είναι σοβαρά

Η ιστορία είναι γνωστή... Το πρώτο χρώμα στη φανέλα της Γιούβε ήταν το ροζ, αλλά αυτό άλλαξε το 1903, όταν ζητήθηκε από τον Αγγλο Σάβατζ, μέλος του κλαμπ, να βρει στη χώρα του μια διαφορετική φανέλα. 

Η λύση τελικά, μέσω ενός φίλου του Σάβατζ, δόθηκε από τη Νοτς Κάουντι, η οποία βοήθησε στέλνοντας στο Τορίνο τις ασπρόμαυρες φανέλες.

Κάπως έτσι, η Γιούβε έγινε Μπιανκονέρα και δεν ξέχασε ποτέ την αγγλική ομάδα, η οποία ήταν και καλεσμένη για φιλικό αγώνα στα εγκαίνια του Stadium τον Σεπτέμβριο του 2011. 

Τα δύο κλαμπ διατήρησαν επαφή και σήμερα, 116 χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται από την ανάποδη. Αυτή τη φορά, είναι η Νοτς Κάουντι αυτή που ζητάει από τη Γιουβέντους βοήθεια προκειμένου να αποκτήσει φανέλα για να αγωνίζεται, κάτι που δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή λόγω χρεών προς την εφορία (250.000 λίρες).

«Από όταν η Νοτς Κάουντι έδωσε στη Γιουβέντους τις ασπρόμαυρες ρίγες, το 1903, υπάρχει μια αληθινή ιστορία και συμπάθεια ανάμεσα στα κλαμπ. Με την κρίση που αντιμετωπίζει η Νοτς Κάουντι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει η νέα φανέλα, ήταν καλή ιδέα το να επικοινωνήσει με τη Γιούβε για να ζητήσει βοήθεια. Τι φανταστική κίνηση θα ήταν από την πλευρά της Γιουβέντους αν τώρα, 116 χρόνια μετά, ανταποδώσει τη χάρη και βοηθήσει τη Νοτς Κάουντι. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ζητήσεις κάτι τέτοιο», είπε στο BBC ο Λίλιαν Γκρίνγουντ, βουλευτής από την περιοχή του Νότιγχαμ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης