Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σήμερα η συνεδρίαση για την πορεία της Πατρών - Πύργου - Ανησυχία για την εξέλιξη του έργου, μετά το ενδεχόμενο επαναδημοπράτησης

«Νέα δεδομένα και εξελίξεις για την πορεία της Ε.Ο Πατρών- Πύργου» είναι το θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Οδικού Άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό, Καλό Νερό – Τσακώνα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου.

Τα μέλη της Επιτροπής θα συνεδριάσουν στις 11 το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών 32 και Αμερικής), στην Πάτρα.

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Κωσταριάς. 

Η συζήτηση φυσικά γίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανησυχία και τον προβληματισμό προκαλεί η πρόθεση του νέου Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή να επαναδημοπρατήσει το έργο της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου, έργο το οποίο εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να χαθεί.

Κατά την ομιλία του, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στην Πατρών Πύργου,  χαρακτήρισε το εργοτάξιο « χωματερή με 50 χιλιάδες τόνους απορρίμματα» ενώ δεσμεύτηκε να ολοκληρωθεί η κατασκευή της.

Συγκεκριμένα είπε: «Ένα έργο που πριν 5 χρόνια ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση και σήμερα θα ήταν ολοκληρωμένο, το παραλάβαμε σπασμένο σε 8 κομμάτια. Στα 3 από τα 8 έργα δεν έχει υπογραφεί καν σύμβαση ενώ στα υπόλοιπα 5 έργα δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους και παράλληλα δόθηκε προκαταβολή μόνο σε ένα.

Οι κατατμήσεις έργων σχεδόν πάντα οδηγούν σε «κουφάρια» ή σε τεράστιες καθυστερήσεις και το πληρώνουμε και 3 φορές παραπάνω. Οι υπερβολικές εκπτώσεις το θέτουν σε κίνδυνο. Και το αποκορύφωμα;

Η προηγούμενη κυβέρνηση εγκαινίασε υποτίθεται εργοτάξιο κι εμείς ξέρετε τι παραλάβαμε; Μια χωματερή με 50.000 τόνους απορρίμματα! (στην 5η εργολαβία).

Όπως είναι σήμερα το έργο, οδηγείται σε αδιέξοδο. Είναι εκτός πραγματικότητας να συζητάμε απλώς αν θα καθυστερήσει ή αν θα χαθούν χρήματα. Το έργο είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Χρειάζεται μια ριζική λύση.

Μελετάμε διεξοδικά τις εναλλακτικές και είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε τελικά να προχωρήσουμε σε λύση όσο το δυνατόν ταχύτερη και με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση.

Εμείς αυτό το έργο έχουμε δεσμευτεί να το κάνουμε. Και θα το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης