Προφυλακιστέος ο 53χρονος με το τσεκούρι

η 53χρονη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Σοκαριστικές ήταν οι στιγμές που εξελίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, μετά την επίθεση του 53χρονου άντρα με τσεκούρι στην συνομήλικη σύζυγό του.

Η 53χρονη γυναίκα βρισκόταν αιμόφυρτη στην άσφαλτο μετά την επίθεση και οι περίοικοι προσπαθούσαν να την βοηθήσουν. Την ίδια ώρα, ο δράστης και σύζυγός της 53χρονης ενώ προσπάθησε να διαφύγει με το αυτοκίνητο του, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό εν αποστρατεία και περαστικούς. 

Το περιστατικό συνέβη σε πολυσύχναστο δρόμο στους Αμπελόκηπους λίγο μετά τις 3.00 το απόγευμα. Αμέσως, οι περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο μετέφερε την γυναίκα με τραύματα στο κεφάλι και στο λαιμό στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 53χρονη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχει διαφύγει το κίνδυνο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας και για ενδοοικογενειακή βία. 

Τι υποστήριξε στον ανακριτή ο δράστης 

Ο 53χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή, έπειτα το χθεσινό αίτημα προθεσμίας που υπέβαλε. Ο δράστης ανέφερε πως δεν ήθελε να σκοτώσει την 53χρονη αλλά απλώς να την τρομάξει. Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε διάσταση και το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε έπειτα από έντονη λογομαχία που είχαν. 

Ο άνδρας υποστήριξε στην ανακρίτρια ότι η σύζυγός του διέδιδε φήμες για αυτόν ότι διατηρεί παράλληλη σχέση και για αυτό ξέσπασε ο καβγάς. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η 53χρονη του επιτέθηκε, κλείνοντας την τραχειοτομή που είχε και εμποδίζοντάς τον να αναπνεύσει. 

Ωστόσο, ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια έκριναν προφυλακιστέο τον 53χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές. 

Διαβάστε επίσης