Νίκος Παπαδημάτος: Πήρα το ρίσκο, οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες θα είναι πετυχημένοι!

Ένα δύσκολο στοίχημα θέλει να κερδίσει ο νέος πρόεδρος της  οργανωτικής επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Νίκος Παπαδημάτος ο οποίος μετά την πρόσφατη σύσκεψη με τον υφυπουργό αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, έχει πιάσει ηδη δουλειά με καθημερινές συναντήσεις.

Ο Νίκος Παπαδημάτος, σε συέντευξή του αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του, πως τελικά οι Μεσογειακοί αγωνες θα πραγματοποιήσουν και θα είναι επιτυχημένοι.

«Καταρχήν το κίνητρο για να αποδεχθώ ήταν οτι βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλο δίλημμα την ακύρωση των αγώνων η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο  στην Ελλάδα ή τελικά να αναλάβω και να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες» ήταν το πρώτο σχόλιο του Νίκου Παπαδημάτου ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτός ήταν ο ένας λόγος που πήρα το ρίσκο και ο άλλος λόγος ήταν πως η πόλη έχει τσαλακωθεί πολύ οσο αφορά τη φήμη της από τα βιώματα και τα αποτελέσματα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αρα λοιπόν αποδέχθηκα την αμισθί  θέση αμίσθου του προέδρου της επιτροπής.

Μοναδικός γνώμονας είναι οι διεθνείς εμβέλειας αγωνες να γίνουν και να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στους 2000 επισκέπτες που θα έρθουν στη πόλη μας για 10 μέρες και θα τονώσουν την οικονομία μας σε πολλά επίπεδα. Με όλες τις δυνάμεις αλλά και τις εμπειρίες θα βοηθήσω  ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και παράλληλα δηλώνω πως η διαχείριση του δημοσίου χρήματος  θα είναι κρυστάλλινη  και θα ενημερωθούν άπαντες πλήρως για τα κονδύλια,  που θα δαπανηθούν.

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Νίκος Παπαδημάτος αναφέρθηκε στο πιο «καυτό» θέμα που είναι διαγωνισμοί οι οποίοι ακόμα εκκρεμούν 40 μέρες πριν τους αγώνες και αυτό αποτελεί προττεραιότητα,  ώστε να λυθούν σοβαρά θέματα.

«Είμαι στη κόψη ενός ξίφους  σαμουράι  και θα αναγκαστώ σε ορισμένες περιπτώσεις να προχωρήσουμε σε απ ΄ευθείας αναθέσεις, κάτι που δυστυχώς  εξακολουθεί να λειτουργεί στην Ελλάδα» είπε ο νέος πρόεδρος της Ο.Ε. και συμπλήρωσε: «Από τους 18 διαγωνισμούς, 5 διαγωνισμοί δεν έχουν προκηρυχθεί και 8 διαγωνισμοί έχουν προκηρυχθεί και απέβησαν άγονοι. Καταλαβαίνει  κανείς πως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας αλλά θα κάνουμε το καλύτερο για να ισορροπήσουμε τα πράγματα με μοναδικό στόχο το όφελος της Πάτρας».

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ Ο.Α

Πάντως η νέα ηγερία του υφυπουργείου αθλητισμού, κινείται ηδη για το πώς θα οχυρωθεί και πως  στελεχωθεί η οργανωτική επιτροπή με έμπειρους ανθρώπους που θα βοηθήσουν ώστε να προχωρήσει η προετοιμασία των αγώνων.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως  το νέο σχήμα της Ο.Α. θα είναι πιο μικρό για να είναι και πιο ευέλικτο από τα 17 μέλη που είχε επιλέξει η προηγούμενη αθλητική ηγεσία και ορισμένοι λένε πως ο αριθμός των νέων μελών είναι ίσως και μονοψήφιος.

(Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ)

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ