Πάτρα:Σκληρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Νομική - Με ποιους τα βάζει

Στους βουλευτές της ΝΔ που δεν έχουν λάβει θέση υπέρ των συμφερόντων της περιοχής, για το θέμα της Νομικής, έριξαν το γάντι χθες Αχαιοί βουλευτές και ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξη Τύπου, στην Πάτρα, οι Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, επισήμαναν πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρουσιάζει ως άλλοθι το γεγονός ότι είχε προεκλογικά διασαφηνίσει, ότι η χώρα δεν χρειάζεται 4η Νομική και δη στην Πάτρα...

«Η Δυτική Ελλάδα είναι στο περιθώριο της στρατηγικής πολιτικής της ΝΔ» σχολίασε η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει σε αυτή τη διάθεση «τιμωρίας» της Αχαΐας και «δεν θα επιτρέψει να περάσει έτσι αυτό».

«Θα κληθούν να δώσουν απολογία στον αχαΐκό λαό και στην ακαδημαϊκή κοινότητα» σχολίασε από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς βουλευτής Κώστας Μάρκου για τους συναδέλφους του στη ΝΔ. Αναφέροντας πως «περιμένουμε να δούμε και τη στάση της δημοτικής αρχής της Πάτρας, θα πάρει θέση;».

«Δεν είναι απόφαση εν αιθρία η ίδρυσης της Νομικής ούτε προϊόν συναλλαγής για συγχώνευση με το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος», συμπλήρωσε, εξηγώντας, επ' αυτού ότι, προ 10ετίας, είχαν συγκεντρωθεί 45.000 υπογραφές που ζητούσαν την δημιουργία της Νομικής στην Πάτρα.

Οσον αφορά στην ανεργία στον δικηγορικό κλάδο, η κ. Αναγνωστοπούλου επεσήμανε ότι «το Πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν είναι ΙΕΚ, οι απόφοιτοί του είναι επιστήμονες» και υποστήριξε ακόμη ότι «μέσα από το αυτοδιοίκητο μπορεί μόνο του να ορίσει ποια επιστήμη θα θεραπεύσει».

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Αναγνωστοπούλου σχετικά με τη θέση της ΝΔ και της κ. Κεραμέως προκειμένου να ενισχυθούν τα ξενόγλωσσα τμήματα ανέφερε πως η Κυβέρνηση «προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι».

Με αφορμή, τέλος, το γεγονός ότι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί και παραγωγικοί φορείς της Πάτρας αντιδρούν στην κατάργηση της Νομικής, η συντονίστρια της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μαρία Αντύπα τόνισε πως ένα αίτημα 20 χρόνων της Πάτρας που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το σεβάστηκε, η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα το καταργεί».

Διαβάστε επίσης