Πότε θα πάρουμε ανάσα δροσιάς - Ο καιρός στην Πάτρα μέχρι την Κυριακή

δροσερότερες αέριες μάζες από το βράδυ της Τετάρτης

Θερμές αέριες μάζες αφρικανικής προέλευσης καλύπτουν και θα συνεχίσουν να καλύπτουν μέχρι και την Τετάρτη τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Ταυτόχρονα το ψυχρό μέτωπο ενός βαρομετρικού χαμηλού εκτείνεται από την Ρωσία μέχρι και την βόρεια Ιταλία και το οποίο κινείται ανατολικά δεν αναμένεται να μας επηρεάσει σημαντικά.

Όμως, από το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως από την Πέμπτη, δροσερότερες αέριες μάζες θα κινηθούν από τα βορειότερα τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας προκαλώντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αρχικά από τα βόρεια και εν συνεχεία και στα υπόλοιπα τμήματα, προσφέροντάς μας μια σημαντική ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγηθέντων ημερών. Παράλληλα, η έλευσή τους θα οδηγήσει αε αύξηση της αστάθειας στην άνωθέν μας τροπόσφαιρα με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν αρχικά τα βόρεια και εν συνεχεία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα καθώς και την ανατολική Ελλάδα.

Τετάρτη 10/7: Γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα για εκδήλωση αστάθειας στο βόρειο & ορεινό τμήμα του ν.Ιωαννίνων τις θερμές ώρες της Τετάρτης. Ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα. Την Τετάρτη δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40oC. Οι υψηλότερες τιμές αναμένονται σε εσωτερικές πεδινές περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Αιτ/νιας. Οι άνεμοι στο Β.Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί χωρίς να ξεπερνούν τα 4-5bf, ενώ στα νοτια τμήματα του πελάγους το ρευύμα θα είναι βορειοδυτικό 3-4bf.

Πέμπτη & Παρασκευή 11 & 12/7: Επαναφορά της αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως όμως στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Πιθανότητα να επηρεαστούν πρόσκαιρα και πεδινότερα τμήματα υπάρχει κατά την διάρκεια της Πέμπτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, δίχως να ξεπερνά τους 32-33oC. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5bf και πρόσκαιρα 6bf το πρωινό τηε Πέμπτης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Τετάρτη 10/7: Αίθριος καιρός στην πόλη με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 35-37oC. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3-4bf.

Πέμπτη & Παρασκευή 11 & 12/7: Διατήρηση σε γενικές γραμμές του αίθριου καιρού στην πόλη. Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχόπτωση υπάρχει κατά την διάρκεια της Πέμπτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τις μέγιστες τιμές της να μην ξεπερνούν τους 30-31oC. Οι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-3bf.

Tάση για Σ/Κ 13-14/7: Ο υδράργυρος δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ η αστάθεια φαίνεται να διατηρείται στα δυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες με έμφαση την Κυριακή.

(Αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς κατά την διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης)


Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερετης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteocub.gr : Nick-Stormlover

Διαβάστε επίσης