Συναντήσεις Κατερίνας Γρ. Σολωμού με εργαζόμενους σε ΠΓΝΠ και "Αγ. Ανδρέα"

Με συναντήσεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο άλλωστε υπηρετεί η ίδια επί δεκαετίες, εγκαινίασε την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ, Κατερίνα Γρηγορίου Σολωμού.

Το πρωί της Δευτέρας συναντήθηκε με τα μέλη των Σωματείων Εργαζομένων του ΠΓΝΠ και του ΓΝΠ "Αγιος Ανδρέας" εκφράζοντας το ενδιαφέρον και την στήριξή της στους εργαζόμενους που υπηρετούν στα νοσοκομεία της πόλης μας.

 

«Ως μάχιμη γιατρός τα τελευταία 30 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι προσφέρετε αγόγγυστα, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τεράστιες ελλείψεις, τις υπηρεσίες σας στους ασθενείς της Δυτικής Ελλάδας και πόσο πολύ στηρίζετε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θα είμαι δίπλα σας και με όλες μου τις δυνάμεις θα παλεύω για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για Όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας μα πάνω από όλα αξιοπρέπεια στον άρρωστο...», ανέφερε η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αχαΐα απευθυνόμενη στους συνδικαλιστές που δίνουν μάχη για την ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ.

Οι προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. για την ΠΦΥ

Επίσης, τόνισε ότι αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίες συνίσταται στα εξής:

1) Κέντρα Υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.

2) Τοπικά Δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα

3) Έμφαση στη πρόληψη.

4) Ευρεία χρήση της Τηλεϊατρικής, με ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου και e-health υπηρεσίες.

5) Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνιων Νοσημάτων (διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ)

6) Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα Φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους/ χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση της εισφοράς για υγεία στις επικουρικές Συντάξεις

7) Νέο σύστημα στην συνεχή Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση των ιατρών υπό τον έλεγχο του ΚΕΣΥ και στην εξειδίκευση τους, με στόχο να μείνουν στην χώρα οι υψηλής ποιότητας νέοι γιατροί που σήμερα φεύγουν στο

εξωτερικό.

8) Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας

9) Αδιάβλητη διαδικασία επιλογής στελεχών στο ΕΣΥ. Δημόσιες Προκηρύξεις με διαφανή κριτήρια.

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή»

Καταλήγοντας, η κυρία Σολωμού επεσήμανε την ανάγκη κοινωνικής αφύπνισης υποστηρίζοντας πως «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή με αλλαγή πολιτικής πριν να είναι αργά. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Χρειάζεται συνεννόηση και προοδευτικό σχέδιο».

 

Διαβάστε επίσης