Τα ΚΑΠΗ της περιοχής επισκέφτηκε η Ασπασία Ρηγοπούλου.

Τα ΚΑΠΗ της περιοχής επισκέφτηκε η γιατρός και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ασπασία Ρηγοπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ηλικιωμένους και να ακούσει τους προβληματισμούς τους. Δύο ήταν τα βασικά ζητήματα που της έθεσαν. Το πρώτο αφορά την οικονομική τους εξουθένωση. Με τις συνεχείς περικοπές που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες. «Με στενοχωρεί πάρα πολύ το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια εργασίας δεν μπορώ να προσφέρω κάτι στο εγγόνι μου» της είπε, μεταξύ άλλων, ηλικιωμένη συμπολίτισσα. Το δεύτερο θέμα που της έθεσαν αφορά την προβληματική ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.  

Από την πλευρά της η κ. Ρηγοπούλου ανέφερε ότι «είναι στενάχωρο και δείχνει πόσο πίσω βρισκόμαστε ως κοινωνία, όταν δεν φροντίζουμε τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Οι άνθρωποι αυτοί εργάστηκαν και μας πρόσφεραν όλα αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Είναι ανεπίτρεπτο να τους εγκαταλείπουμε στην τύχη τους. Η Ν.Δ. και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ανακοινώσει ήδη το πρόγραμμα για τη στήριξη των ηλικιωμένων μέσω της μείωσης των άμεσων, αλλά και των έμμεσων άδικων φόρων που επέβαλε η κυβέρνηση. Επίσης έχει ανακοινώσει την κατ' οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών  προκειμένου να πάψει η απαράδεκτη ΄΄τιμωρία΄΄ τους να περιμένουν επί ώρες στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακά τους. Την ενίσχυση του προγράμματος

΄΄ Βοήθεια στο Σπίτι΄΄, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης έχει ανακοινώσει στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα εξειδικεύονται βάσει των διαφορετικών αναγκών φροντίδας που έχουν οι ηλικιωμένοι, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν άνοια. Όλα αυτά τα οφείλουμε στους γονείς μας, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και θα αγωνιστούμε για να τα υλοποιήσουμε».  

 

Διαβάστε επίσης