Βασίλης Λεβέντης: Όποιος επιλέγει το ψηφοδέλτιo της Ένωσης Κεντρώων ψηφίζει μεταρρυθμίσεις

Άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα και στις εξαγγελίες Μητσοτάκη

Ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών, προσδοκά για την Ένωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος ταυτοχρόνως άσκησε κριτική τόσο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ έστρεψε τα βέλη του και στη Φώφη Γεννηματά και χαρακτήρισε «ψήφο καθαρής τρέλας» την ψήφο σε Βαρουφάκη και Βελόπουλο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διακαναλική συνέντευξη της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης απέδωσε το δυσμενές αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών στον εφησυχασμό από μέρους του κόμματός του και την κακή εκτίμηση του γεγονότος ότι «κατέβηκαν» 12 κόμματα στη Θεσσαλονίκη με πατριωτικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί δύναμη από την Ένωση Κεντρώων.

Ωστόσο, σήμερα και ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι το κόμμα του θα ανακτήσει τις δυνάμεις του αφού με την Ένωση Κεντρώων πλέον συνεργάζονται 12 κόμματα σε μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, την «πρώτη χαρά της νίκης της ΝΔ» τη διαδέχεται τώρα ο φόβος της αυτοδυναμίας του Μητσοτάκη και ότι «θα έρθει και θα κάνει ότι θέλει».

Ο κ. Λεβέντης διαπιστώνει αντίφαση στα όσα λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, «από τη μία ότι όλοι μαζί μπορούμε και από την άλλη ότι θέλει να είναι αυτοδύναμος» διότι - όπως είπε- η μία είναι έννοια «συναινετική», ενώ η δεύτερη είναι έννοια «φασιστική». Κάλεσε μάλιστα «το κοινό της ΝΔ», «να το προσέξει αυτό» διότι «η πτώχευση της χώρας προήλθε από αυτοδύναμες κυβερνήσεις».

Ο κ. Λεβέντης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι όχι μόνο δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη «για τους διορισμούς, τα θαλασσοδάνεια, τα λαδώματα και τα άλλα αίσχη» από τον ελληνικό λαό, αλλά παραμένουν αμετανόητοι και αλληλοκατηγορούνται σαν να είναι άμοιροι ευθυνών ο καθένας από αυτούς. Για τα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει των εκλογών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι, ενώ διακηρύττει ότι μας έβγαλε από τα μνημόνια αποσιωπά ότι έφερε τον «κόφτη» για 99 χρόνια με αποτέλεσμα να επικρέμεται η απειλή κατάσχεσης της δημόσιας περιουσίας εφόσον η χώρα μας δεν πληρώσει μια υποχρέωσή της. Σχετικώς με τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, είπε ότι του θυμίζουν το «παρόμοιο αφήγημα» του Γιώργου Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» ενώ υποστήριξε πως όπως και τα άλλα κόμματα και η ΝΔ δεν μιλάει με αλήθεια στον λαό. Για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «τα έχει βρει με τον Μητσοτάκη» και πρόδωσε το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου που πίστευε στην απλή αναλογική. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του «έπρεπε να είναι φυλακή» αφού τα 100 δισ. χρέη από το σύνολο του χρέους της χώρας οφείλονται σε αυτόν και προσέθεσε πως πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης Τσίπρα με υπουργό Οικονομικών τον ίδιο. Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι η ψήφος στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και του Κυριάκου Βελόπουλο είναι «ψήφος καθαρής τρέλας» και απελπισίας, αφού -όπως είπε χαρακτηριστικά- «όση κόπωση και να νιώθεις από το πολιτικό σύστημα δεν πέφτεις από το μπαλκόνι».

Σχετικώς με το θέμα της Τουρκίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι «δεν κινδυνεύουμε από την Τουρκία όσο υπάρχουν πρωθυπουργοί που τα δίνουν όλα κι έτσι διασώζεται η ειρήνη».

Τέλος ζήτησε ψήφο στην Ένωση Κεντρώων επισημαίνοντας πως όποιος επιλέγει το ψηφοδέλτιό του ψηφίζει μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης