Στην κηδεία του Δ. Χριστόφια ο Αλ. Τσίπρας, μαζί με τον Ν. Αναστασιάδη

"η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή στον αγώνα των αδικημένων"

Τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, στο Στρόβολο της Λευκωσίας, που κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία Προέδρου, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στην εκκλησία μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση τους στο προεδρικό μέγαρο κι έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο.

«Είμαι σήμερα εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής ένα σπουδαίο τέκνο του λαϊκού κινήματος και του κυπριακού λαού, έναν σπουδαίο ηγέτη της Αριστεράς, σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, στον αγώνα για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για να μπορεί όλος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν ειρηνικά», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και συνέχισε: «Στη μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια, οφείλουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, αλλά και για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν είναι πια ανάμεσά μας, αλλά η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή στον αγώνα των αδικημένων, των κατατρεγμένων, των αδύναμων, στον αγώνα για δικαιοσύνη και ζωή. Θα τον θυμόμαστε πάντα». 

Διαβάστε επίσης