Πάτρα: "Καθήλωσε" η συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο - ΦΩΤΟ

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Μια βραδιά αντάξια του έργου και του «αποτυπώματος» που άφησε στην ελληνική μουσική ο Μάνος Λοϊζος, είχε την τύχη να απολαύσει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (22 Ιουνίου), το κοινό που κατέκλυσε κυριολεκτικά το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

dsc_0313.jpg

dsc_0067.jpg

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2019, σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων και η οποία ήταν  ένα αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο, με τίτλο « η τέχνη σήμερα», ακούστηκαν τραγούδια που μίλησαν για τον πόλεμο και τον ρατσισμό, τον δρόμο, τον αντιδικτατορικό αγώνα, καθώς και τραγούδια από δεκάδες άλλες δισκογραφικές δουλειές του Μάνου Λοϊζου . Τραγούδια, που άφησαν το στίγμα τους στον πολιτισμό της εργατικής τάξης.

Η συναυλία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μουσικού Εργαστηρίου Παμμικρασιατικού, με την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους "Κολεκτίβα" και μέσα από αυτή καταδείχθηκε , εκτός από το έργο του μεγάλου συνθέτη, ότι και σήμερα γράφονται μουσικές και παράγεται πολιτισμός.

Η ανταπόκριση του κοινού της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής σε αυτό το κάλεσμα στο μουσικό και στιχουργικό έργο του Μάνου Λοϊζου ήταν μοναδική, με αποτέλεσμα o χώρος του Ρωμαϊκού Ωδείου νααποδειχθεί «μικρός» και να μην χωρέσει όλους όσους επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

dsc_0197.jpg

dsc_0287.jpg

dsc_0359.jpg

dsc_0383.jpg

dsc_0477.jpg

dsc_0461.jpg

 

Διαβάστε επίσης