Πάτρα: Στη ΜΕΘ του Ρίου ο παπά Γιάννης - Κρίσιμες ώρες για τον υπεύθυνο αιμοδοσίας της Μητρόπολης

υπηρετεί στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος και τους Αγίους Αναργύρους

Στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται ο πρωτοπρεσβύτερος Γιάννης Σταυρόπουλος, ο οποίος υπηρετεί στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος και τους Αγίους Αναργύρους.

Ο αγαπητός ιερέας της πόλης μας και η «ψυχή» της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών είχε ατύχημα μέσα στο σπίτι του αργά το βράδυ της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ όπου κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του στην ΜΕΘ Ενηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί ενημέρωσαν τους οικείους του πως η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή και όλοι προσεύχονται να το ξεπεράσει γρήγορα και να είναι σιδερένιος.

Χθες το πρωί έγινε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων και χθες το απόγευμα παράκληση στους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό για την ταχεία ανάρρωση του σεβάσμιου ιερέα.

Το ενδιαφέρον των Πατρινών είναι συγκινητικό ενώ για την κατάσταση της υγείας του ενημερώθηκε  από την πρώτη στιγμή και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναχώρησε χθες για τη Νέα Υόρκη προκειμένου να παραστεί στην χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Επιφανείου.

Ο παπά-Γιάννης Σταυρόπουλος, όπως τον αποκαλούν όλοι, εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα επιτελεί ένα σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο με την συλλογή τροφίμων, ενδυμάτων και χρημάτων που χρησιμοποιούνται για την αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πληρωμής των ενοικίων, της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ συμπολιτών που δεν έχουν χρήματα να ανταποκριθούν, φροντίζοντας όχι μόνον για εκείνους που φθάνουν ως την εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, όσο κυρίως εκείνους που η αξιοπρέπειά τους και η προηγούμενη κατάστασή τους δεν τους αφήνουν να απλώσουν το χέρι.

Η δράση του δεν περιορίζεται στην ενορία του Παντοκράτορα, όπου διακονεί, αλλά επεκτείνεται σε πολλά σημεία της πόλης και φθάνει ως τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, αφού πολλοί είναι οι κρατούμενοι που έχουν δεχθεί τη συμπαράσταση και την φροντίδα του.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ