Με ηχηρές απουσίες η δεύτερη ημέρα απολογιών για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Μόνο επτά από τους συνολικά 18  κατηγορούμενους για εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «πειθάρχησαν», τη δεύτερη ημέρα των απολογιών, στην απόφαση του δικαστηρίου να βρίσκονται όλοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου συνεχίζει να απολογείται ο πρώτος εξ αυτών, Ιωάννης Άγγος, ο οποίος, είχε ειδοποιήσει τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής πως το μοιραίο βράδυ  ο άτυχος μουσικός βρισκόταν στο «Κοράλλι», στο Κερατσίνι. 

Παρατηρώντας την «ηχηρή» απουσία των περισσοτέρων από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, προειδοποίησε πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Η υποχρέωση των κατηγορουμένων βρίσκονται εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πείτε σε όλους» είπε η κ. Λεπενιώτη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς  ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο,  παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού έως την στιγμή που το όνομα του εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. 

 

Από το βάθος της αίθουσας, στις τελευταίες θέσεις, με δάκρυα στα μάτια, παρακολουθούσε τη διαδικασία και τον 46χρονο Ιωάννη Άγγο, να υπεραμύνεται της συμμετοχής του στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως ακόμη και σήμερα, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί «δεν έχει πρόβλημα».  Όπως χαρακτηριστικά απάντησε σε σχετική ερώτηση «κατακρίνει το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχει πρόβλημα να είναι στη Χρυσή Αυγή», ενώ απέδωσε σε πιέσεις και στην προσπάθεια του να αποφυλακιστεί ότι ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει: «Παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή, δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου». 



Το δικαστήριο με σειρά ερωτήσεων του επανήλθε στα κρίσιμα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου». Ο κατηγορούμενος επέμεινε πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερο του ότι στο «Κοράλλι» τους παρενοχλούσαν και θα έφευγε από την καφετέρια , χωρίς να του διευκρινίσει πως είχε καταλάβει ότι «η παρέα ήταν αριστεροί» ωστόσο συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει αν έγινε άλλος κύκλος τηλεφωνημάτων. 

Ο Ιωάννης Άγγος δεν κατάφερε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα της προέδρου πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω... Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει» τόνισε για να ακούσει την πρόεδρο να σχολιάζει «το θέμα είναι ποιος του είπε να πάνε».

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του. «Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω . Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι αυτό τον μαχαίρωσε» ανέφερε ο κατηγορούμενος. 

Παρόντες κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ