Πάτρα: Επιασε λιμάνι το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Αγκυροβολημένο στο Μόλο της Αγίου Νικολάου βρίσκεται  το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior.

Σήμερα θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 και αύριο 19 Ιουνίου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματός μας, και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στις 19 Ιουνίου, από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, η ΟΙΚΙΠΑ σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, καλεί πολίτες και συλλογικότητες της Πάτρας σε ανοιχτή συζήτηση πάνω στο πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, στο λιμάνι της Πάτρας.

Στόχος της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων με συλλογικότητες και πολίτες της Πάτρας ώστε οι ίδιοι να οργανωθούν, να συντονίσουν και να υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις τόσο σε σχέση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό Κόλπο και την υπόλοιπη επικράτεια όσο και σε σχέση με τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που προωθείται.

Το πλοίο έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντί των βρώμικων ορυκτών καυσίμων. Στόχος είναι να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Διαβάστε επίσης