Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου: Εισβολή στη θάλασσα οι τουρκικές δραστηριότητες

"Η στάση της Τουρκίας συνιστά επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας"

«Τις τελευταίες μέρες, ώρες φαίνεται να υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά υλικών που δείχνουν γεώτρηση. Δεν θα επιβεβαιώσουμε εμείς την γεώτρηση αλλά έχει σημασία ότι η επίσημη γεώτρηση που ανακοινώθηκε είναι περαιτέρω κλιμάκωση. Η στάση της Τουρκίας συνιστά επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβίαση διεθνούς δικαίου» δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό ενώ ανέφερε ότι τα μέσα μας είναι πολιτικά και διπλωματικά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Σύνοδο των MED7 όπου υπήρξε όπως είπε μια πολύ ισχυρή διακήρυξη με αναφορές που καταδικάζουν την Τουρκία και την καλεί να σταματήσει.

«Η διακήρυξη αυτή αποτελεί και προηγούμενο για το Συμβούλιο σήμερα αλλά και για την Παρασκευή», είπε.

«Ήδη η Κυπριακή Δημοκρατίας έχει περάσει στη λήψη νομικών μέτρων εκδίδοντας τα εντάλματα σύλληψης κατά φυσικών και νομικών προσώπων που ενέχονται στις τουρκικές δραστηριότητες. Εξακολουθούν να εκδίδονται εντάλματα και λειτούργησε ως αποτρεπτικό μέτρο. Τα ευρωπαϊκά μέτρα εκτελούνται, δεν θα τους συλλάβουμε εμείς. Η Τουρκία διαρκώς επιχειρηματολογεί εντελώς εκτός διεθνούς δικαίου. Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλα τα μέσα», ανέφερε.

«Είναι εισβολή στη θάλασσα, ενός είδους επέμβαση» τόνισε κληθείς να σχολιάσει τα περί «τρίτου Αττίλα». Επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν υπολογίζει ούτε το διεθνές δίκαιο ούτε και την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ