Ποια τρόφιμα ή ποτά πρέπει να περιορίζονται στην εγκυμοσύνη;

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Δείτε τη λίστα με όσα πρέπει να γνωρίζετε…

Ποτά με καφεΐνη. Το ασφαλές όριο είναι μικρότερο από 200 mg την ημέρα. Ωστόσο, εάν μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς, θα ήταν καλύτερο για την υγεία σας και την υγεία του μωρού σας.

Ο σολομός και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και πρωτεΐνες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τύποι ψαριών, όπως ο λευκός τόνος, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Πρέπει να περιοριστούν στη διατροφή.

Αλκοολούχα ποτά. Το αλκοόλ μπορεί να περάσει κατευθείαν στο μωρό από το αίμα της μητέρας μέσω του ομφάλιου λώρου. Ως αποτέλεσμα, αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει στο παιδί φυσικές, γνωστικές και συμπεριφορικές ανωμαλίες στο μέλλον.

Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι γυναίκες που κυοφορούν είναι πιο ευαίσθητες σε παράσιτα και βακτηρίδια που βρίσκονται σε ανεπαρκώς παρασκευασμένα τρόφιμα.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Εκτός από τα υγιεινά τρόφιμα, μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται επαρκή ποσότητα νερού. Θα πρέπει επίσης να λάβει συμπληρώματα βιταμινών για να βεβαιωθεί ότι παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Πολλά τρόφιμα δεν περιέχουν άφθονα θρεπτικά συστατικά, γι ‘αυτό θα πρέπει να βρείτε εναλλακτικές πηγές.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης