Πάτρα: "Χωρίς παρατράγουδα" η συναυλία των Rotting Christ - Σε επιφυλακή η αστυνομία

Είχε αναβληθεί προ διμήνου

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά η συναυλία των Rotting Christ. Περίπου 200 άτομα βρίσκονται στο σημείο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του συγκροτήματος. 

Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 

Δυο μήνες μετά την προγραμματισμένη της ημερομηνία και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί τελικά η πολύκροτη -έτσι όπως εξελίχθηκε- συναυλία των Rotting Christ (Σάπιος Χριστός).

Ο Δήμος παραχώρησε στο συγκρότημα και τη διοργανώτρια εταιρεία του event τον χώρο της «Αίγλης», προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αρχικά προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου συναυλία.

Τότε ο Δήμος είχε αιτιολογήσει την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων, που «δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα», ενώ παράλληλα υπήρξαν αντιδράσεις  στο διαδίκτυο από παραθρησκευτικές οργανώσεις, 

Η  σχετική ανακοίνωση της διοργανωτριας εταιρειας αναφέρει:

Η ώρα της δικαίωσης φτάνει και θα το ζήσουμε όλοι μαζί, όπως μας αξίζει, στις 19 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίγλη στην Πάτρα.

Μετά την επεισοδιακή μαύρη Παρασκευή 15/3/2019, στην Πάτρα αλλά και συνολικά στην Ελλάδα, αισθανθήκαμε όλοι οι ελεύθεροι στο πνεύμα άνθρωποι να μας σπρώχνουν πίσω στον Μεσαίωνα λόγω των γνωστών γεγονότων. Από εκείνη την μέρα και μετά οι Rotting Christ, οι Vermingod, οι Meden Agan και η GG-EVENTS συνεχίσαμε να δίνουμε την μάχη υπεράσπισης της ελεύθερης έκφρασης των καλλιτεχνών, μην επιτρέποντας στα λίγα ακραία στοιχεία να διαγράψουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.

Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι στις 19 Μάη στην Πάτρα, δεν θα διεξαχθεί απλά, μία ακόμα, συναυλία. Για όλους εμάς θα είναι μια μεγάλη Γιορτή επικράτησης της ελεύθερης έκφρασης της μουσικής και του πολιτισμού απέναντι στην προσπάθεια παλινόρθωσης, ακραία οπισθοδρομικών, σκοταδιστικών αντιλήψεων. Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή την συναυλία Γιορτή είναι απαραίτητη. Όσο περισσότεροι δώσουμε το παρόν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι αυτή η Γιορτή.

Τέλος της συζήτησης για αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Έρχεται η σπουδαία ώρα για την μουσική που αγαπάμε».

rotirt1.jpg

Πάντως η αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή αφού οι κουκουλοφόροι έχουν ήδη δείξει "άγριες διαθέσεις" 

Τα ξημερώματα στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών μπήκαν 11 καταστήματα της Πάτρας στα οποία προκάλεσαν ζημιές με ρόπαλα και σφυριά. 

Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα σε Μαιζώνος, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου -Γυαλιά καρφιά επιχειρήσεις - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ