Θεόφιλος Βασιλείου: Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Θεόφιλος Βασιλείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας οφείλουμε να εκπληρώσουμε το στοιχειώδες εθνικό μας χρέος, τιμώντας την μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Αποτελεί ένδειξη σεβασμού αλλά και εθνικής μνήμης, ιδίως φέτος που συμπληρώνεται ένας αιώνας από το έγκλημα και την βαρβαρότητα σε βάρος των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της στην ιστορία του Λαού μας, όπως επίσης συνέβη και στην περίπτωση της Γενοκτονίαςτων Αρμενίων αδελφών μας.

Δυστυχώς, η φετινή επέτειος μνήμης συμπίπτει με την πρόσφατη, άκρως ντροπιαστική και προκλητική στάση Ελλήνων Ευρωβουλευτών οι οποίοι στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου,τον περασμένο Απρίλιο,δεν ψήφισαν την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας, όπως εξάλλου έπραξαν οι Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι.

Αυτό καταδεικνύει το έλλειμα αντιπροσώπευσης του Λαού μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει η Ελληνική φωνή, αυτό ακριβώς που είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί με απόφαση των Ελληνίδων και των Ελλήνων στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, μέσα από την στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Η Πατρίδα μας, το Έθνος μας, όλοι μας, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στην κατεύθυνση της αναζήτησης Δικαιοσύνης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μέσω της αναγνώρισης και από τους γείτονές μας των ιστορικών γεγονότων που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Αποδεχόμενοι την ιστορική αλήθεια μπορούμε να βαδίσουμε με σταθερά βήματα στο μέλλον».

 

 

 

Διαβάστε επίσης