Γεννηματά: Να συσταθεί Ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη συστηματική μελέτη και ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων ζητάει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η κυρία Γεννηματά τονίζει ότι σκοπός της Επιτροπής οφείλει να είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής, της τουρκικής και της διεθνούς κοινής γνώμης, χωρίς διάθεση εκδίκησης ή αυθαίρετων γενικεύσεων.

Στόχος της διεθνοποίησης του ζητήματος, συμπληρώνει η κυρία Γεννηματά, δεν θα πρέπει να είναι η αναζωπύρωση των παλαιών παθών αλλά η αναγνώριση και η αμοιβαία υπέρβαση των αδιεξόδων του σκοτεινού παρελθόντος.. Η αντικειμενική αναγνώριση της Ιστορίας. Η εμπέδωση των ευρωπαϊκών αρχών, του σεβασμού της διαφορετικότητας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού, με την εκατόμβη των θυμάτων και τον εκτοπισμό των ελληνικών πληθυσμών που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές στους εστίες, υπενθυμίζει ότι η Βουλή των Ελλήνων με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, έχει αναγνωρίσειτη Γενοκτονία των Ποντίων από το 1994.

Διαβάστε επίσης