Αστρονομικός ο λογαριασμός της εγκυμοσύνης της Μέγκαν για τους Βρετανούς

Τι αποκαλύπτει η Daily Mail

Ο μικρός Άρτσι Χάρισον έκανε την εμφάνισή του στον κόσμο γεμίζοντας ευτυχία τους γονείς του και δάκρυα τους Βρετανούς, όχι συγκίνησης αλλά τρόμου για τον λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν για όλους αυτούς τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης της Δούκισσας του Σάσεξ. Άλλωστε, το είχε προαναγγείλει ο Χάρι ότι η γυναίκα του θα έχει ό,τι ζητήσει και όλοι γνώριζαν ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε ακριβά και εκλεκτά γούστα.

Συνολικά το κόστος της εγκυμοσύνης με όλα τα παρελκόμενα άγγιξε το 1,1 εκατομμύριο λίρες, εκτοξεύοντας τον λογαριασμό σε δυσθεώρητα ύψη. Από το ταξίδι της Δούκισσας στη Νέα Υόρκη για το baby shower με όλες τις διάσημες καλεσμένες, στις επισκέψεις σε ειδικά σπα για μέλλουσες μητέρες, η γκαρνταρόμπα για τις εμφανίσεις και τα ταξίδια της, η ολιγοήμερη ρομαντική απόδραση του ζεύγους, ο τοκετός και η επίσημη παρουσίαση του γιους τους προσέθεσαν στον λογαριασμό που θα πληρώσουν οι Βρετανοί αρκετές χιλιάδες λίρες.

Η Daily Mail αποκαλύπτει αναλυτικά πόσο κόστισαν αυτί οι 9 μήνες στη Βρετανία:

Η εμφάνιση της Μέγκαν στην επίσημη παρουσίαση του βρέφους στα Μέσα κόστισε συνολικά 2.041 λίρες ή 2.653 δολάρια. Η Δούκισσα επέλεξε να φορέσει το λευκό φόρεμα από τη Βρετανίδα Γκρέις Γουάλας Μπόνερ που το φθηνότερο κομμάτι κοστίζει 800 λίρες. Φόρεσε ένα μενταγιόν της Τζένιφερ Μέγιερ αξίας 576 λιρών, παπούτσια του Manolo Blanik αξίας 495 λιρών. Η κουβέρτα στην οποία είχαν τυλίξει τον γιο τους κόστιζε το λιγότερο 105 λίρες και το σκουφάκι του 65.

Το baby shower στη Νέα Υόρκη: 388,000 λίρες ή 504.403 δολάρια

Σερένα Ουίλιαμς, Αμάλ Κλούνεϊ και άλλες διάσημες προσωπικότητες ήταν μεταξύ των καλεσμένων της Μέγκαν Μαρκλ στο baby shower που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Στο κόστος προστίθεται η μεταφορά με ιδιωτικό αεροσκάφος, ασφάλεια, λουλούδια, πολυτελή δείπνα και δώρα για τους καλεσμένους.

Ανακαίνιση παιδικού δωματίου: 50.000 λίρες ή 65.000 δολάρια

Η Μέγκαν προσέλαβε τη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Βίκι Τσαρλς για να διακοσμήσει το παιδικό δωμάτιο. Το ζεύγος έκανε το σπίτι του στο Φρόγκμορ Κότατζ όσο πιο φιλικό στο μωρό και το περιβάλλον και όχι μόνο χρησιμοποιώντας οικολογικό χρώμα που κοστίζει 40 λίρες το κουτί. Λέγεται ότι η Μέγκαν χρησιμοποίησε ειδική βαφή για το παιδικό δωμάτιο με έλαια και ευκάλυπτο. Στο σπίτι τοποθετήθηκε ενεργειακή μονάδα που ελέγχει τη θέρμανση, τον ηλεκτρισμό και το νερό.

Περιποίηση προ τοκετού: 8.700 λίρες ή 11.310 δολάρια

Συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Χάρι η Μέγκαν πέρασε 2,5 ώρες σε σπα στο Κένσιγκτον όπου δέχθηκε σειρά ομοιοπαθητικών θεραπειών για νέες μητέρες έναν μήνα πριν από τον τοκετό.

Οι θεραπείες κοστίζουν 6.200 λίρες για 45 λεπτά. Επίσης, το ζευγάρι επισκέφθηκε το κατάστημα για νουμερολογία που κοστίζει 2.500 λίρες για ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων.

Ειδυλλιακή απόδραση πριν από τον τοκετό: 33.000 λίρες ή 42.900 δολάρια

Συνηθισμένοι σε πεντάστερα ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ λίγες εβδομάδες πριν από τον ερχομό του γιου τους επέλεξαν να διαμείνουν για τρεις ημέρες στο Χέκφιλντ Πλέις, στο Χουκ του Χαμπσάιρ. Η διαμονή τους κόστισε 33.000 λίρες. Πρόκειται για μία έπαυλη της γεωργιανής περιόδου και είναι δημοφιλής επιλογή των διασήμων. Το ζευγάρι διέμεινε στην πιο ακριβή σουίτα με τη δική του τραπεζαρία και ιδιωτικές βεράντες.

Ιδιωτικό μαιευτήριο: 15.000 λίρες - 19.500 δολάρια

Από 15.000 λίρες ξεκινά ο πιο φθηνός τοκετός στο συγκεκριμένο μαιευτήριο, όπου είχαν γεννηθεί οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία.

Η γκαρνταρόμπα εγκυμοσύνης της Μέγκαν: 514.000 λίρες ή 703,305 δολάρια

Εδώ κλαίνε πραγματικά οι Βρετανοί καθώς κάτι περισσότερο από μισό εκατομμύριο λίρες έγιναν ρούχα για τη μέλλουσα μητέρα, η οποία επέλεξε διάσημους σχεδιαστές, ακριβά κοσμήματα, ιδιαίτερα παπούτσια.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης