Πάτρα: Συνένωσαν δυνάμεις Νίκος Παπαδημάτος και Σπύρος Πολίτης- Ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις εκλογές (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκος Παπαδημάτος και Σπύρος Πολίτης επιβεβαίωσαν σήμερα, αυτό που είχε κυκλοφορήσει έντονα ως πληροφορία τα τελευταία εικοσιτετράωρα,  για την συνεργασία των δύο δημοτικών συνδυασμών.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Παπαδημάτος , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα- Ενωμένη», ανακοίνωσε επίσημα την συνεργασία με την δημοτική κίνηση «ΚΥΜΑ», που εκπροσωπεί ο επικεφαλής της Σπύρος Πολίτης.

Μάλιστα ο Νίκος Παπαδημάτος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την απόφαση του Σπύρου Πολίτη να μην κατέλθει στις εκλογές  και να συνεργαστεί μαζί του για την «ενιαία έκφραση της φιλελεύθερης παράταξης στο Δήμο», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.  

 

 

Νίκος Παπαδημάτος: «Ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας»

Στη δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων υπογράμμισε: Η «Πάτρα- Ενωμένη» κι εγώ προσωπικά υποδεχόμαστε σήμερα με χαρά το Σπύρο Πολίτη και το «Κύμα» που εκπροσωπεί.

Μπορεί κανείς να σκεφτεί ολόκληρη τη ζωή σαν μια διαδοχή κυμάτων, μικρότερων και μεγαλύτερων. Το κύμα που σήμερα έρχεται κοντά μας δεν είναι απλώς ευπρόσδεκτο. Είναι ένα κύμα που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε πιο εύκολα στο στόχο μας που είναι η εκλογική νίκη και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας, της σημερινής εξέλιξης. Σήμερα κλείνει ουσιαστικά και τυπικά μια εκκρεμότητα. Οι δυνάμεις της φιλελεύθερης παράταξης στο Δήμο Πατρέων αποκτούν ενιαία έκφραση και στέλνουν το δικό τους ισχυρό μήνυμα.

Είμαστε όλοι μαζί, χωρίς δεύτερες σκέψεις, δίχως άλλες σκοπιμότητες και με ένα και μοναδικό στόχο. Να γυρίσει η σελίδα στο Δήμο Πατρέων. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό είναι το έργο μας. Στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε καταβλήθηκαν σοβαρές προσπάθειες για να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη. Από τη δική μου πλευρά, μπόρεσα να αντιληφθώ καλύτερα τις ευαισθησίες και τις ιδιαιτερότητες του Σπύρου και όσων συναποτελούν μαζί του το «Κύμα».

Από τη δική του πλευρά, ο Σπύρος, προσπέρασε εύλογες προσωπικές φιλοδοξίες και είδε καθαρά τη μεγάλη εικόνα και πως θα την υπηρετήσει καλύτερα. Δεν είναι πάντα εύκολο να υπερβαίνουμε το προσωπικό στοιχείο κι όταν αυτό συμβαίνει οφείλουμε να το υποδεχόμαστε με σοβαρότητα και ευγένεια.

Ο Σπύρος Πολίτης έκανε την υπέρβασή του, στρατεύεται μαζί μας και αισθάνομαι την ανάγκη να του το πω δημόσια και καθαρά. Έκανες Σπύρο την ορθή πολιτική επιλογή που υπηρετεί, πάνω απ’ όλα, τις πραγματικές ανάγκες της πατραϊκής κοινωνίας. Σε ευχαριστώ και σε καλωσορίζω. Είμαστε μια «Πάτρα-Ενωμένη» κι αυτός είναι ο ασφαλής δρόμος μας προς την επιτυχία.

Σπύρος Πολίτης: Να εκφράσουμε με μια φωνή τους συμπολίτες

Οι φετινές δημοτικές εκλογές είναι πολύ σημαντικές και έχουν στη συνείδηση των πολιτών διφυή χαρακτήρα:

Καταρχάς οι δημοτικές εκλογές λειτουργούν ως ορόσημο αφού όπως και όλες οι δημοτικές εκλογές σηματοδοτούν την πορεία μιας πόλης, την κατεύθυνση που οι πολίτες επιθυμούν να ακολουθήσει η πόλη τους την επόμενη τετραετία. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πάτρα, που βγαίνει από μία δημοτική θητεία με έντονα στοιχεία κομματικών αγκυλώσεων, αναχρονιστικών διακρίσεων και αντιαναπτυξιακού - αντιεπιχειρηματικού κλίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΥΜΑ, μία ομάδα ανθρώπων, έντονα πολιτικοποιημένων - μη κομματικά ενταγμένων αλλά στην πλειοψηφία τους κινούμενους στον χώρο της κεντροδεξιάς- με πολλές ανησυχίες και διάθεση προσφοράς στην πόλη, θεωρήσαμε ότι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να εκκινήσει μια προσπάθεια η οποία σε βάθος χρόνου να έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει μια πλειοψηφία στην κοινωνία της πόλης μας με αποτέλεσμα οι ιδέες μας και οι σχεδιασμοί μας να βρουν έκφραση και εφαρμογή.

Όμως οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν και έντονα πολιτικό - κομματικό χαρακτήρα, καθώς διεξάγονται μαζί με τις Ευρωεκλογές και εν μέσω μιας μακράς προεκλογικής περιόδου για τις Εθνικές εκλογές, μετά από τεσσεράμισι χρόνια  καταστροφικής  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο η πλατιά βάση της κεντροδεξιάς παράταξης προτάσσει αφ' ενός την απαλλαγή της πόλης από την διακυβέρνηση μιας παλαιοκομματικής ομάδας, αφ' ετέρου την εκδήλωση ενός ηχηρού μηνύματος, παράλληλα με τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ότι έρχεται η ώρα της αλλαγής και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σε αυτές τις συνθήκες οι ίδιοι οι πολίτες απαιτούν μια ενωμένη και ηχηρή παρουσία της μεγάλης, παράταξης και στον δήμο της Πάτρας, η οποία να κατοχυρώνει την προοπτική του δεύτερου γύρου, με σκοπό η αλλαγή στον Δήμο να έχει φιλελεύθερο, αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο.

Μπροστά στον κίνδυνο λοιπόν της πολυδιάσπασης του κεντροδεξιού χώρου και της έκφρασης του ρεύματος αυτού από περισσότερους του ενός υποψηφίου, οι συμπολίτες μας ζητούν να ξεπεράσουμε ή ακόμα καλύτερα να συγκεράσουμε τις όποιες διαφορές αντίληψης των πραγμάτων που έχουμε εμείς στο ΚΥΜΑ με την παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου, να συνδέσουμε την μεγάλη παράταξη και να εκφράσουμε με μία φωνή όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν την αλλαγή στον χαρακτήρα της πόλης μας τασσόμενοι από κοινού στην μάχη της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου, συντεταγμένοι σε μία παράταξη που θα φέρει την νίκη και την αλλαγή στην πόλη μας.

Αυτή την φωνή δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε και να θέσουμε σε κίνδυνο την εκπροσώπηση της παράταξης στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και να στερήσουμε από την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας την αλλαγή στην πόλη μας. Οι πολίτες επιθυμούν μία δυνατή και ενωμένη δημοτική παράταξη που να εμπνέει και εκπροσωπεί όλες τις πραγματικά προοδευτικές και φιλελεύθερες δυνάμεις της πόλης και αυτή την επιθυμία πρέπει να ακούσουμε όλοι και να θέσουμε τους εαυτούς μας υπηρέτες της.

Γι' αυτό τον λόγο αποφασίσαμε, εγώ και οι στενοί μου συνεργάτες στο ΚΥΜΑ να συνεργασθούμε με την παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου, ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ώστε να δώσουμε στην πόλη μας αυτή την ευκαιρία και να σεβασθούμε την βούληση του κόσμου της κεντροδεξιάς που επιθυμεί την αλλαγή σελίδας στον Δήμο και την εκπομπή ενός ηχηρού μηνύματος νίκης σε όλες τις εκλογικές μάχες της παράταξης. Προφανώς και δεν δεσμεύεται κανένας από τους εκατοντάδες φίλους μας που είχαν συνδέσει τις επικείμενες εκλογές με το ΚΥΜΑ, όμως πιστεύω ακράδαντα ότι οι απόψεις, οι αντιλήψεις και τα όνειρά μας δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν, σε αυτή την συγκυρία, καλύτερα από την παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου.

Ζούμε μια περίοδο αλλαγών για τον τόπο μας και για την πόλη μας, και είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητάμε -ουσιαστικά- μεταξύ μας, να προτείνουμε και να σχεδιάζουμε, να εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις μας , να ενδιαφερόμαστε για τον συνάνθρωπό μας με έργα πρωτοβουλίες και πράξεις. Ενωμένοι μαζί έχουμε να κάνουμε πολλά και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα!

Από τον αγώνα αυτό δεν μπορούμε να λείπουμε ούτε να επιλέξουμε να τον δώσουμε μόνοι, χωρισμένοι και σε μονάδες. Για αυτό καλώ όλους τους πολίτες της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης