Πάτρα: Ο Δημήτρης Αλαφογιάννης με το Νίκο Τζανάκο

υποψηφιος δημοτικός σύμβουλος "Πάτρα η δική μας πόλη"

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στις εκλογές του Μαΐου του 2019, με την Παράταξη ‘Πάτρα η δική μας πόλη’ με επικεφαλής το Νίκο Τζανάκο, θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Αλαφογιάννης. 

Ο Δημήτρης Αλαφογιάννης έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Εμπόριο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην τέχνη του Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο Hofstra και Felton στις ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα σαν τερματοφύλακας στη Ρόμα και πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ με την οποία και κέρδισε τρία πρωταθλήματα (U21). Το 1982 κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος. Αγωνίστηκε στην Super League και Football League διαδοχικά σε  ΑΕΚ, Ατρόμητο Αθηνών, Αιγάλεω και Εθνικό Πειραιώς. Το 1990 αναδεικνύεται καλύτερος τερματοφύλακας ενώ του απονέμεται το βραβείο Ήθους.      Υπήρξε προπονητής στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Αρόης ενώ είναι επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ Παλαιμάχων Αχαΐας.   

Υπήρξε Γενικός Διευθυντής, εκπρόσωπος και υπεύθυνος της εμπορικής ανάπτυξης και της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού μεγάλης ελληνικής εταιρείας. Στο εξωτερικό εργάσθηκε σαν Διευθυντής Έργου, στο σχεδιασμό, πιστοποίηση και μάρκετινγκ, ιατρικών καινοτομικών συστημάτων, σε μεγάλη  εταιρεία  με έδρα την Ισπανία.   Έχει εργαστεί επίσης σε Ελβετία, Κύπρο και Φινλανδία ως Διευθυντής, υπεύθυνος εμπορικής Ανάπτυξης και ανθρώπινου δυναμικού, στο σχεδιασμό και υλοποίηση εμπορικών πρότζεκτ αλλά και στον τομέα των πωλήσεων.

 Λόγω της εμπειρίας του έχει εξειδικευτεί στην Επιλογή, την Συνέντευξη και στην Εκπαίδευση Επαγγελματιών Μάρκετινγκ και Πωλήσεων.

Έχει δυο παιδιά.

 Μιλά Ισπανικά, Αγγλικά, Ιταλικά. 

Διαβάστε επίσης