Ο δρόμος για την ανάπτυξη δεν περνά μέσα από τα Διοικητήρια

Του Αντώνη Κουνάβη, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος "Νέα Πάτρα"

Το συγκρότημα της παλιάς χαρτοποιίας Λαδόπουλου είναι ένα πολεοδομικό «φιλέτο», σε προνομιακή περιοχή, που προσφέρεται για μια επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Αυτό δεν το λέει μόνο ο Αντώνης Κουνάβης. Είναι κοινή διαπίστωση και υπαγορεύεται από την εξίσου κοινή λογική ότι όταν έχεις απέναντι από το λιμάνι της πόλης σου ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο χιλιάδων τετραγωνικών οφείλεις με συγκεκριμένες δράσεις να το μετατρέψεις σε έναν μοχλό ανάπτυξης.

Η Πάτρα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από επενδυτικά πρότζεκτ που θα δημιουργήσουν και τις πολυπόθητες θέσεις εργασίας, οι οποίες δεν πρόκειται να έλθουν ούτε από τον κρατικό κορβανά ούτε με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής.

Ο δρόμος για την ανάπτυξη δεν περνά μέσα από τα διοικητήρια. Ως εκ τούτου, είναι εσφαλμένη η απόφαση ένα από τα λίγα «φιλέτα» που διαθέτουμε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση Διοικητηρίου.  

Ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» καταθέσαμε από την πρώτη στιγμή την αντίθεση μας στην επιλογή αυτή, επισημαίνοντας ότι είναι πολιτικά αντιδεοντολογικό η Περιφέρεια να δεσμεύσει την επόμενη δημοτική αρχή σε ένα σχέδιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

Ουδείς άλλος επεσήμανε το προφανές και αυτονόητο. Ακόμη και ο νυν αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος, μέχρι πρότινος τηρούσε σιγήν ιχθύος επ’ αυτού.

Με αίσθημα ευθύνης έναντι της τοπικής κοινωνίας, δεσμευόμαστε ότι ως νέα δημοτική αρχή από  την 1η Σεπτεμβρίου, με δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο, δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μια αντιαναπτυξιακή για την πόλη μας προοπτική.

Κοντολογίς, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί Διοικητήριο στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου. Αντιθέτως, θα παλέψουμε για να καταστεί αυτό ένας χώρος δημιουργικής ανάπτυξης, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας θα εργάζονται συνεισφέροντας στην τόνωση της οικονομίας.   

 

Διαβάστε επίσης