Σκέψεις για την Πάτρα μας

της κατερίνας Γρηγορίου Σολωμού, υποψήφιας δημοτικής σύμβουλου

Η πόλη μας αξίζει να γίνει πραγματικό μητροπολιτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής και να βγει από το τέλμα που την έχει καταδικάσει να βρίσκεται η σημερινή δημοτική αρχή Πελετίδη.

Η πόλη που οραματίζομαι πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην εξωστρέφεια, να γίνει πόλος πολιτισμού, πόλος τουρισμού, να προβάλλει την τοπική επιχειρηματικότητα.

Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην πόλη μας.

Οφείλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε συνθήκες που να μπει η πόλη μας στις επιλογές για διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Η επίτευξη αυτού του στόχου σημαίνει με γεωμετρική πρόοδο προβολή της πόλης που μεταφράζεται με απλά λόγια σε στήριξη της τοπικής κοινωνίας, στήριξη της τοπικής οικονομίας αλλά και έσοδα για την Δήμο που θα διοχετευθούν για κοινωνικές παροχές.

Πρέπει λοιπόν να εκμεταλλευτούμε τις υπάρχουσες δομές, να δημιουργήσουμε νέες όπου χρειάζεται και να βγούμε δυνατά στον έξω κόσμο.

Η Δημοτική αρχή πρέπει να διεκδικεί, να συμβουλεύει, να στηρίζει και να συντονίζει και όχι να είναι θιασώτης της αδράνειας.

Η διοργάνωση συνεδρίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για την προβολή καινοτομιών και έρευνας η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, η προβολή του καρναβαλιού με τη δημιουργία μουσείου και οργάνωση εκδηλώσεων, η προσέλκυση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ανάπτυξη συνεργασιών με λέσχες αυτοκίνησης ή μηχανοκίνησης κ.τ.λ. πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Η άρνηση της συμμετοχής και της συνεργασίας σε τέτοια μεγάλα γεγονότα δεν οδηγεί πουθενά.
 

Διαβάστε επίσης