Δ. Ελλάδα: Που έκανε "πίσω" ο Γαβρόγλου στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία

διατηρείται το Τμήματος Οπτικής

Μην υπολογίζοντας τις αποφάσεις των Συγκλήτων των Πανεπιστημίων Πατρών, Πελοποννήσου, τα ψηφίσματα των Σχολών και Τμημάτων, τους εκπροσώπους των πολυτεχνικών σχολών της χώρας οι οποίοι αντέδρασαν ομόφωνα και κάθε άλλη ακαδημαϊκή φωνή για την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έφερε στη βουλή και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Το σχέδιο της συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου κατατίθεται  με τη μοναδική διόρθωση να αφορά τη διατήρηση του Τμήματος Οπτικής στην οποία οδηγήθηκε ο υπουργός μετά την προχθεσινή επίσκεψη του δημάρχου και άλλων φορέων του Αιγίου.

Σε όλη τη διαδικασία συζήτησης του σχεδίου ο Κ. Γαβρόγλου επέλεξε για συνομιλητές του την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών και τους πολιτικούς παράγοντες και τους αιρετούς της Αχαΐας της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας. Δεν είναι τυχαίο ότι ικανοποίησε πλήρως όλα τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών (Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αιγίου. Πύργου, Αμαλιάδας) μοιράζοντας παντού πανεπιστημιακά τμήματα και επιστημονικά κέντρα ενώ δεν έλαβε καθόλου υπ' όψιν τις επισημάνσεις των ακαδημαϊκών φορέων.

Διαβάστε επίσης