Θρησκευτικές συναυλίες στον Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα της Καθολικής Εκκλησίας

Μπορεί οι ορθόδοξοι να έχουν μπροστά τους μερικές ημέρες για να «μπουν» στη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο για καθολικούς και προτεστάντες η εβδομάδα των παθών του Ιησού Χριστού φθάνει στο τέλος της.

Στον Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέα της Καθολικής Εκκλησίας, που βρίσκεται επί της οδού Μαιζώνος, απόψε (Τετάρτη 17 Απριλίου 2019) στις 8.00 θα πραγματοποιηθεί θρησκευτική συναυλία του Μουσικού σχολείου Πατρών με τίτλο «Απ’ τον Γολγοθά στην Ανάσταση».

Συμμετέχουν η νεανική χορωδία του Μουσικού σχολείου της Πάτρας (διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου και η Πολυξένη Κωνσταντάκη: όργανο) και η Φιλαρμονική ορχήστρα του Μουσικού σχολείου με υπεύθυνο τον Γεώργιο Μπουρδόπουλο.

Εξάλλου, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της χορωδίας Cantelena με τίτλο «Musica sacra» ενώ στις 22 Απριλίου 2019, στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία όπου θα παρουσιαστεί το «Stabat Mater (Dolorosa) (Η Μητέρα στεκόταν -λυπημένη)» του Ιταλού συνθέτη Τζοβάνι Περγκολέζι. Συμμετέχουν η Λένα Σουρμελή– σοπράνο, η Χρύσα Πανταζοπούλου – μέτζο σοπράνο και η χορωδία Αντηχώ. Στο εκκλησιαστικό όργανο θα συνοδεύσει η Έλενα Φέντκο.

Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι ελεύθερη για τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης