Σύγκρουση στη Βουλή για την Ξεπαπαδέα

Ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, χαρακτήρισε την υπόθεση της γενικής γραμματέως Καταπολέμησης της Διοφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα, ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, εισάγοντας στη βουλή την επίκαιρη ερώτησή του για τις παράλληλες δραστηριότητες της κυρίας Ξεπαπαδέα. «Διαφθορά είναι η κατάχρηση δημοσίου αξιώματος για ιδιωτικό όφελος. Έχουμε κατάχρηση δημοσίου αξιώματος και καραμπινάτη σύγκρουση συμφερόντων», είπε. 
O αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Χάρη Θεοχάρη και Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ).
Στην συνέχεια ο κ. Θεοχάρης έκανε ιστορική περιγραφή της πορείας της κυρίας Ξεπαπαδέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να προσθέσει « καθόσον υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης η κα. Ξεπαπαδέα ήταν παράλληλα πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd στη Λευκωσία».
Το 2018 αναβαθμίστηκε η κυρία Ξεπαπαδέα σε γγ Διαφθοράς και την διορίζετε στην επιτροπή που θα φτιάξει νομοσχέδιο για ξέπλυμα. Την ίδια περίοδο μέτοχος της οικογενειακής επιχείρησης που παίρνει έργα από το δημόσιο αν και εκ της θέσεως της πρέπει να ελέγχει εταιρείες σαν και την οικογενειακή της».
«Γνωρίζατε την δράση της; Είχε πάρε εξαίρεση από το δικηγορικό σύλλογο; Είχε ειδική άδεια για να είναι μέλος ΔΣ εργολήπτριας εταιρείας την περίοδο που ήλεγχε το σώμα επιθεώρησης; Θα την διώξετε;», συνέχισε ο κ.Θεοχάρης. 

Παπαγγελόπουλος: «Κοιλοπονούσε το βουνό, γέννησε ένα μικρό ποντίκι»
Ξεκινώντας την απάντησή του, ο κ.Παπαγγελόπουλος δήλωσε αιφνιδιασμένος από «ερωτήματα που δεν ήταν στο αρχικό κείμενο» και συνέχισε λέγοντας ότι έγινε «υπέρμετρος θόρυβος σε σχέση με την ανύπαρκτη σημασία της υποθεσης. Κοιλοππνούσε πελώριο βουνό και γέννησε ένα μικρό ποντικάκι».
Στη συνέχεια, έκανε αναφορά σε έγγραφο που προκύπτει αναλυτικά η πορεία της κυρίας Ξεπαπαδέα όπως το έγραψε το Πρώτο Θέμα «που ήταν πολύ προσεκτικό στην ανάλυσή του. Αλλοι ήταν απρόσεκτοι».
«Η κυρία Ξεπαπαδέα είχε δραστηριότητα ως δικηγόρος. Ασκούσε το επάγγελμά της μόνο κατά την περίοδο που ήταν ειδική συνεργάτις στο υπουργείο Δικαιοσύνης». 
Στην συνέχεια ο υπουργός εξήγησε ότι ο νόμος το επιτρέπει. 
«Άρα η κυρία Ξεπαπαδέα ενήργησε σύννομα. Να δούμε αν ήταν και ηθικά. Τι έκανε που προκάλεσε τόσο θόρυβο; Η κυρία Ξεπαπαδέα ως δικηγόρος ανέλαβε εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και όχι οφ σορ όπως παραπλανητικά ισχυρίοζονται κάποιοι.