Τα 5 λάθη που κάνετε στο μπάνιο του μωρού

Είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι το νερό βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία

Αμέσως μετά τον τοκετό, νιώθετε άγχος γιατί οι ευθύνες μαζεύονται και νιώθετε ότι πρέπει να τα κάνετε όλα τέλεια. Ένας βασικός σας στόχος είναι να διατηρείτε το μωρό καθαρό και υγιές. Πολλές φορές όμως, πάνω στη βιασύνη και τον ενθουσιασμό μας, μπορεί να κάνουμε λάθη στο μπάνιο του μωρού. Ποια είναι αυτά;

Κάνετε μπάνιο το μωρό πολύ σύντομα. Στο νοσοκομείο γίνεται ο πρώτος καθαρισμός του μωρού αλλά πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να πέσει ο εξωτερικός αφαλός του μωρού πριν το κάνετε κανονικό μπάνιο. Αυτό το διάστημα, μπορείτε να το πλένετε τοπικά με ένα ειδικό σφουγγάρι για βρέφη. Αποφύγετε τη χρήση λοσιόν ή κρέμας.

Το κάνετε μπάνιο πολύ συχνά. Οι πολύ συχνές πλύσεις μπορούν να οδηγήσουν στην αφαίρεση των φυσικών ελαίων που χρησιμεύουν στην προστασία του δέρματος. Συχνό είναι το μπάνιο που γίνεται περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ξηρό και ευάλωτο.

Χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα. Το βρεφικό δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, όπως και το ανοσοποιητικό τους. Τα χημικά και αρώματα στα μωρουδιακά προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό, ξηρότητα και εξάνθημα. Χρησιμοποιήστε μόνο τα βασικά, όπως σαπούνι και λοσιόν και φροντίστε να είναι δερματικά ελεγμένα για μωρά.

Το νερό είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. Είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι το νερό βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία, γιατί το δέρμα του μωρού είναι πολύ πιο ευαίσθητο από των ενηλίκων.

Δεν έχετε κοντά σας τα αντικείμενα που χρειάζεστε. Όταν κάνετε μπάνιο το μωρό, πρέπει όλα να βρίσκονται δίπλα σας ώστε να μην χάσετε την επαφή με το παιδί.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης