Ευρωεκλογές: Υποψήφιος με ακροδεξιό κόμμα τρίτος απόγονος του Μουσολίνι

Και τρίτος απόγονος του φασίστα Μπενίτο Μουσολίνι αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο του ιταλικού λαού στις προσεχείς ευρωεκλογές, σύμφωνα με ανακοίνωση του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας».

«Είμαι υπερήφανη για την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο των Αδελφών της Ιταλίας (Fratelli d' Italia)» δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Τζόρτζια Μελόνι, παρουσιάζοντας τον Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε Μουσολίνι, δισέγγονο του Βιτόριο Μουσολίνι, πρωτότοκου γιου του Ντούτσε.

Οι Μελόνι και Μουσολίνι εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αρχηγού του Fdi και το οποίο έχει γυρισθεί στο προάστιο Eur, μπροστά από το «Τετράγωνο Κολοσσαίο», ένα από τα φαραωνικά κατασκευάσματα στο γνωστό αρχιτεκτονικό ύφος του φασισμού, που είχαν κατασκευασθεί από το καθεστώς του «Ντούτσε».

«Είναι ένας πατριώτης, ακόμη μία σημαντική προσωπικότητα στο ψηφοδέλτιό μας» τονίζει στο βίντεο η Μελόνι, ενώ ο απόγονος του Μουσολίνι πρόσθεσε: «Υπηρέτησα την Ιταλία επί πολλά έτη και θα συνεχίσω να το κάνω και στην Ευρώπη». Ο 51 ετών απόγονος του Ντούτσε ήταν αξιωματικός του ναυτικού και κατόπιν διοικητής της μεγάλης μεταλλουργικής εταιρείας Finnmeccanica.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Times», ο Μουσολίνι δήλωσε πως συμμερίζεται τις απόψεις του Fdi για την «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία της χώρας και της οικογένειας». Μάλιστα, είχε κάνει την εμφάνισή του από κοινού με τη Μελόνι στο πρόσφατο Συνέδριο για την Οικογένεια στη Βερόνα.

Ο Κάιο Τζούλιο Τσέζαρε είναι ο τρίτος Μουσολίνι που κατέρχεται στον πολιτικό στίβο στα μεταπολεμικά χρόνια. Πρώτη υπήρξε η Αλεσάντρα (που είναι σήμερα ευρωβουλευτής) και κατόπιν η Ρακέλε (δημοτική σύμβουλος στη Ρώμη), αμφότερες κόρες του Ρομάνο Μουσολίνι, τέταρτου γόνου του Ντούτσε.

Διαβάστε επίσης