Ο Γιώργος Ράπτης με το Νίκο Τζανάκο

 Υποψήφιος  στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, με την παράταξη ‘Πάτρα η δική μας πόλη’ με επικεφαλής το Νίκο Τζανάκο, θα είναι Γιώργος Ράπτης.

      Ο Γιώργος Ράπτης είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου  Πατρών  και διδάκτωρ στον Τομέα Φυσικής του Γενικού Τμήματος της Πολυτεχνικής  Σχολής (Μελέτη επιφανειακών φαινομένων διφασικών ρευστών -στερεών   σωμάτων στα  πλαίσια  προγραμμάτων για την Αφαλάτωση και ανύψωση θαλασσίου ύδατος).  Έχει διδάξει Φυσική-Χημεία-Βιολογία σε Φροντιστηριακά συγκροτήματα, ενώ υπήρξε και ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου  Μέσης  Εκπαίδευσης  επί  πενταετία. Από το 1994 εργάσθηκε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας.  Ως μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συμμετέχει σε προγράμματα θερινών σχολείων και στις εκδηλώσεις  «η Φυσική Μαγεύει» με τον τίτλο «η Φυσική Ηλεκτρίζει και Μαγνητίζει τη Γνώση»  με πειράματα ηλεκτρισμού-μαγνητισμού-ηλεκτρομαγνητισμού αλλά και ενεργειακών μετατροπών.

Υπήρξε Μέλος της επιτροπής   Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 Έχει δημοσιεύσεις σε Περιοδικά (Ελληνικά-Ιταλικά-Αγγλικά), αποτελέσματα των ερευνών της  διατριβής του και θεμάτων Χρονοτοπολογίας με τον αείμνηστο Κων. Σύρο,  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια Φυσικής και  Περιβάλλοντος.  

Έχει ενασχόληση:  Με αθλητικά,  με το Ποδόσφαιρο ως Αθλητής και στη συνέχεια ως Πρόεδρος επί 20ετία στον Α.Ο. Αγίου Δημητρίου Πάτρας, με τμήματα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και υποδομών Παιδικά, Εφηβικά. Μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Αχαΐας 2004-2008.

Με πολιτιστικά: Μέλος του ECOCITY και υπεύθυνος των Αξιολογητών στις εκδηλώσεις EKOMOBILITY  2009-2017.Παρουσίαση Εργασιών με Ομάδες Μαθητών σε θέματα Ισότητας

Με περιβαλλοντικά: Παρουσίαση Εργασιών με Ομάδες Μαθητών σε θέματα Περιβαλλοντικών  Εργασιών στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Έγγαμος με την καθηγήτρια του 7ου ΕΠΑΛ Βαγγελάτου Γεωργία. Έχει ένα αγόρι Πτυχιούχο Φυσικό του Πανεπιστημίου Πάτρας και Διδάκτορα του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πάτρας,  μέλος του ερευνητικού κέντρου του Πανεπιστημίου της Σουόνση Ουαλίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ