Παναγιώτης Ρήγας: Η κλιμάκωση της έντασης κάνει πιο πιθανό ένα “ατύχημα” στο Αιγαίο

«Δεν μπορεί οι Τούρκοι να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, δεν συμβάλλουν στην καλή γειτονία»

Με την αδυναμία στην οποία βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, και όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό που λέμε «ατύχημα» και να δημιουργήσει προβλήματα και σε ανθρώπινο δυναμικό και στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε πως «τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ό, τι υπερβαίνει τα παραπάνω, και είναι θα έλεγα εξωφρενικά, αυτά που ισχυρίζεται η γείτονα χώρα θα αντιμετωπίζονται με απόλυτο τρόπο από την Ελλάδα, ψύχραιμα και αποφασιστικά. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα».

Ο κ. Ρήγας απηύθυνε ένα μήνυμα και προς την Άγκυρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προς τη γείτονα χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ λέω πως θέλει προσοχή πολλή, δεν μπορεί οι Τούρκοι να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, δεν συμβάλλουν στην καλή γειτονία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επισήμανε πως δεν υπάρχει «ενδοτική στάση από την πλευρά της Ελλάδας» προσθέτοντας πως η χώρας μας αποτέλεσε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και πως η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης