«Όρθια» στη Ζένιτσα η Εθνική, 2-2 με τη Βοσνία

Με το σκορ στο 2-2 ολοκληρώθηκε το ματς στη Ζένιτσα ανάμεσα στη Βοσνία και την Ελλάδα για τον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Οι Βόσνιοι προηγήθηκαν στο 10’ με τον Βίστσα και στο 15’ σκόραρε ο Πιάνιτς, ενώ η Εθνική μείωσε στο 64’ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Φορτούνης και ισοφάρισε στο 85’ με τον Κολοβό. Η Βοσνία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 65' λόγω αποβολής του Πιάνιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

Η Εθνική εμφανίστηκε νωθρή και απροετοίμαστη στην αρχή και βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 15’. Μόλις στο 10’, ο Πιάνιτς εκτέλεσε με δυνατή πάσα προς το ύψος της μεγάλης περιοχής το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Βίστσα με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπέσιτς έχασε ευκαιρία για το 2-0. Τελικά στο 15’ ο Πιάνιτς εκτέλεσε φάουλ από τα 35 μέτρα και νίκησε τον Βλαχοδήμο, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα με δύο γκολ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης άλλαξε τον σχηματισμό, ανοίγοντας την Εθνική στα πλάγια με τους Ζέκα και Μπουχαλάκης κατά συνθήκη ακραίους. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 22’ όταν ο Μπακάκης γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Φορτούνη και ο τελευταίος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 33’ ο Δώνης έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν είχε δύναμη, ενώ στο 40’ ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να πιάσει «γεμάτα» την μπάλα από σέντρα του Κούτρη.

Στο δεύτερο μέρος ο Αναστασιάδης πέρασε στο γήπεδο τους Μασούρα, Κολοβό και Κουλούρη, με αποτέλεσμα η Εθνική να γίνει πιο ορθολογική, πιο επιθετική και να μειώσει. Ο Σούνιτς στο 63’ ανέτρεψε τον Φορτούνη και ο κινητήριος μοχλός της Εθνικής κέρδισε πέναλτι και μείωσε σε 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα ο ηγέτης των Βόσνιων, Πιάνιτς, είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στη γάμπα του Ζέκα και η Ελλάδα απέκτησε πλεονέκτημα. Στο 77’ ο Κολοβός απείλησε, ενώ στο 85’ ισοφάρισε! Ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας με εκπληκτική κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Στο 89’ ο Κουλούρης έχασε μοναδική ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην Ελλάδα, καθώς δεν μπόρεσε σε μία φάση διαρκείας να εκτελέσει σωστά.

 

Κίτρινες κάρτες: Κολάσινατς - Κουρμπέλης, Δώνης

Κόκκινες κάρτες: 65' Πιάνιτς

 

Βοσνίας (Ρόμπερτ Προσενέτσκι): Σέχιτς, Μπίκατσιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλιεβιτς (79' Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90' Γκόγιακ), Τσίμιροτ (90' Κρούνιτς), Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς.

Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80' Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (46' Μασούρας), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.