Ενας ιδιαίτερος τρόπος για να γνωρίσουμε τον Σαίξπηρ στα παιδιά

Η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου παρουσιάζει μια ιστορία που μάς  έρχεται από την Αναγέννηση.

Επί σκηνής οκτώ ηθοποιοί και μουσικοί μάς αφηγούνται τον «Έμπορο της Βενετίας» ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ που σπάνια ανεβαίνει για παιδιά, σε διασκευή-σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου και πρωτότυπη μουσική του Ηλία Βαμβακούση.

Και πώς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον «Εμπορο της Βενετίας» στα παιδιά;
...Είναι η ιστορία μ’ εκείνη την πόλη, που οι κάτοικοί της σχεδόν ζουν μες στο νερό και όποτε θέλουν έχουν καρναβάλι! Εκείνη την ιστορία με τα καράβια που ταξίδευαν σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά κανείς δεν ήξερε αν θα έφταναν στον προορισμό τους. Την ιστορία με την Πόρσια που θα παντρευόταν μόνο όποιον κέρδιζε τη δοκιμασία με τα τρία κουτιά. Εκείνη, με τον νεαρό Μπασάνιο που ρίσκαρε τα πάντα για την αγαπημένη του. Με τα δυο κορίτσια που ντύθηκαν αγόρια κι έκαναν τους δικηγόρους στο Μεγάλο Δικαστήριο. Και μ’ εκείνον τον άλλον που είχε έρθει απ’ αλλού, που τους ανακάτεψε και τον λένε Σάυλοκ. Εκείνο τον Έμπορο της Βενετίας…

Σε αυτό το «παραμύθι» ο αγαπημένος κλασικός δραματουργός μιλάει για τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, το χρήμα, αλλά και την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη της φιλίας, μιλά για αξίες πανανθρώπινες και ζητήματα διαχρονικά που αφορούν μικρούς και μεγάλους.

Η ιστορία διασκευάζεται για παιδιά κρατώντας γερά τον ρυθμό και το πνεύμα του δημιουργού της, αλλά κυρίως τα ισχυρά μηνύματά της και μετατρέπεται σε μία γεμάτη παράσταση με χιούμορ, τραγούδι και ζωντανή μουσική.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Λάγκος - Δημήτρης Γκουτζαμάνης (διπλή διανομή), Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Κλείτος Κωμοδίκης, Άννα Μαντά, Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Μαριάννα Παπαθανασίου, Ουσίκ Χανικιάν
Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης

Ο Εμπορος της Βενετίας
παραστάσεις: Κυριακές 11:30 & 15:00, καθημερινές για σχολεία

Θεατρική διασκευή για παιδιά - Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου
Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία - Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης
Σκηνικά: Βίκυ Πάντζιου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 143 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, Τηλ: 210 9315600

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ