«Οχι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τη Βενεζουέλα

Απάντησε στη ΝΔ με Σαίξπηρ

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Δουζίνας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε:

«Πρώτον ότι οι επιτροπές της Βουλής δεν μπορούν να κάνουν ψηφίσματα όπως ζητεί η ΝΔ στην πρόταση της.

Δεύτερον ότι ποτέ η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για εσωτερικά ζητήματα άλλου κράτους .

Τρίτον ότι ποτέ η ΝΔ δεν έχει ζητήσει την σύγκληση της συγκεκριμένης επιτροπής για θέματα που αφορούν την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Ακόμη ο κ. Δουζινας  ανέφερε πως δεν υπάρχει παγκόσμιο  σύμφωνο  πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που αναφέρεται στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο ο κ. Δουζίνας επικαλέστηκε και την καθηγητική του ιδιότητα αλλά και την αγάπη του για τον Σαίξπηρ και απάντησε στη Νέα Δημοκρατία με στίχους από τον Ερρίκο τον 4ο λέγοντας  « Ζαλισμένα μυαλά ασχολούνται με ξένους καυγάδες για να εξαφανιστεί η μνήμη του παρελθόντος» 

Επίσης ο κ. Δουζίνας  ανέφερε πως προφανώς μας απασχολεί το  τι γίνεται στη Βενεζουέλα όμως εμείς ως Βουλή δεν πρέπει να πάρουμε τη θέση του ενός ή του άλλου αλλά να βρεθούν τρόποι προκειμένου να υπάρξει ειρήνευση της  καταστάσεις εκεί . Εχουν γίνει σε πολλά κράτη αντιστάσεις και φασαρίες τα προηγούμενα χρόνια αλλά γιατί δεν το σκεφθήκαμε ποτέ να ζητήσουμε τότε συνεδρίαση της επιτροπής  . Είναι πολύ περίεργο να γίνεται το αίτημα αυτό αλλά σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται δεκτό κατέληξε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής». 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης