Όταν βάζετε το γάμο και τη σχέση σας στο περιθώριο, το παιδί μπορεί να το αντιληφθεί ακόμα και όταν δεν μπορεί να το εξηγήσει με λέξεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν παγωμένη σχέση, τείνουν να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς και εκπαίδευσης. Σκεφτείτε τη σχέση σας σαν το συναισθηματικό περιβάλλον όπου ζουν τα παιδιά σας. Όπως θέλετε να είναι υγιή και να πίνουν νερό, έτσι πρέπει να μεγαλώνουν και σε ένα σπίτι με κλίμα αγάπης και ζεστασιάς. Πώς θα έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας;
Βρείτε μία μέρα την εβδομάδα για να μιλάτε. Μην περνάτε το χρόνο σας μόνο με τους φίλους που σας έχουν ανάγκη. Βρείτε λίγο χρόνο για να μιλήσετε για τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας σας, είτε είναι ευχάριστα είτε όχι και δείξτε κατανόηση.
Μην βουλιάζετε. Καμία σχέση δεν προχωρά με αυτόματο πιλότο. Πριν τα παιδιά, ίσως είχατε άλλη σχέση και επικοινωνία και τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Μπορεί να έχετε περιορισμένο χρόνο και διάθεση, αλλά μην μαντεύετε τι θέλει ο σύντροφός σας. Εκφράστε αυτό που σκέφτεστε και μην περιμένετε να το καταλάβει από μόνος του.
Αφήστε λίγο μόνα τα παιδιά. Δεν εννοούμε να σηκωθείτε να φύγετε από το σπίτι, αλλά δεν χρειάζεται να σταματάτε να μιλάτε κάθε φορά που το παιδί σας διακόπτει για ασήμαντη αιτία. Περάστε ποιοτικό χρόνο οι δυο σας και πείτε στο παιδί να παίξει μέχρι να τελειώσει το πρωινό ή όταν το ενημερώσετε εσείς.
Φθηνό ραντεβού. Πηγαίνετε μία βόλτα στην περιοχή σας και πάρτε από ένα σουβλάκι στο χέρι. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα προκειμένου να δείτε ο ένας τον άλλο. Ακόμα και μία ρομαντική βραδιά στο σπίτι με τα παιδιά στους παππούδες, είναι μία τέλεια ευκαιρία να βγείτε από τα συνηθισμένα.
Δείξτε καλή συμπεριφορά. Η τρυφερότητα, η εκτίμηση και η κατανόηση είναι τα πιο σημαντικά συστατικά σε μία σχέση. Αντί να μαλώσετε στο σπίτι, δείξτε κατανόηση όταν ο σύντροφός σας είχε μία δύσκολη μέρα, όπως θέλετε να φερθεί και εκείνος σε εσάς.
Πηγή: newsbeast.gr