Καρμανιόλα Αντιρρίου – Ιωαννίνων: Νέος κύκλος καταθέσεων από τον Εισαγγελέα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την πλευρά της Εισαγγελίας Αγρινίου, η διερεύνηση των καταγγελιών για τον δρόμο – «καρμανιόλα» της Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τον κόμβο Τσίγκα μέχρι την Ερμίτσα.

 Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιος Πέτρος, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος «άνοιξε» τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ώστε να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (για μία ακόμη φορά) αναφορικά με το τι έχει συμβεί σε σχέση με την αρχική μελέτη, την τροποποίησή της, τις κακοτεχνίες και βέβαια αν έχουν γίνει τεχνικές παραλείψεις που έχουν προκαλέσει σειρά τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Τροχαία Αγρινίου, για να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι, ενώ έχουν υποδειχθεί και μάρτυρες.

Ακόμα και όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις από τους εκπροσώπους του Υπουργείου, της Περιφέρειας, ενδεχομένως του Δήμου, των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, του ΙΝΚΑ και όλων όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με το ζήτημα, επιδίωξη είναι να υπάρξει άμεσα λύση ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας στην άσφαλτο.

Πέραν όμως της δικαστικής διερεύνησης άμεσα θα πρέπει να δρομολογηθούν και οι παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, τη στιγμή που υπάρχει και σχετική τεχνική έκθεση (πόρισμα) του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, η οποία υποδεικνύει άμεσες παρεμβάσεις με σκοπό να σταματήσει έστω και προσωρινά η κατάσταση αυτή.

Μέχρι στιγμής όμως, ουδείς εκ των εμπλεκόμενων φορέων έχει προβεί σε κάποια παρέμβαση στο δρόμο, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου 2018 υπενθυμίζουμε ότι είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Εισαγγελία, για να ακολουθήσει την ίδια μέρα κινητοποίηση από τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου. Στη σύσκεψη οι πληροφορίες ήθελαν τους συμμετέχοντες να αποφασίζουν για άμεσες παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα το παραμικρό.

Οψόμεθα…

Πηγη: Εφημερίδα «Συνείδηση»

Διαβάστε επίσης