Κικίλιας για Μάτι: Προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα

«Υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίστηκαν ή διορίστηκαν σε θέσεις ευθύνης και δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, με τραγική συνέπεια να καούν 100 συνάνθρωποί μας, 50 μέτρα από τα σπίτια τους».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, για τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο Θέμα FM, μετά τη δίωξη 20 αιρετών και κρατικών αξιωματούχων.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε για «συγκλονιστικά λάθη», «παραλείψεις» και «παράβαση καθήκοντος» και εξέφρασε την άποψη πως, υπό το βάρος αυτής της ευθύνης, οποιοσδήποτε δημόσιος λειτουργός θα υπέβαλε παραίτηση, αν μη τι άλλο από ευθιξία.

«Όμως, αυτό που έγινε απροκάλυπτα ήταν μια προσπάθεια συγκάλυψης από την πρώτη μέρα. Σας θυμίζω τις φωτογραφίες από το διάστημα που παρουσίασε ο κ. Παππάς και τα σενάρια συνωμοσίας περί σχεδίου εναντίον της χώρας. Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι συμβαίνει, είναι ένα σενάριο συνωμοσίας που καταλήγει στο ότι φταίει πάντα κάποιος άλλος - οι προηγούμενοι ή κάποιος αόρατος εχθρός - αλλά ποτέ η κυβέρνηση. Αυτός ο οποίος διοικεί, έχει και την ευθύνη. Αναρωτιέμαι, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο το 2014, στη δική μου θητεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τι θα έλεγαν; Θα μας είχαν σταυρώσει στην Πλατεία Συντάγματος! Προφανώς, θεωρούν ότι μετά από επτά μήνες η κατάσταση θα λειανθεί, ο κόσμος θα ξεχάσει. Δεν ξεχνάει ο κόσμος τους νεκρούς του» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά και τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως το μοναδικό κομμάτι στο οποίο υπάρχει άμεση αντίδραση σε ό,τι έχει να κάνει με τις πολιτικές εντολές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., είναι όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή όταν υπουργοί τής κυβέρνησης πηγαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα. «Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, δεν κουνιέται φύλλο!» υποστήριξε.

«Οι Ρουβίκωνες έχουν μπει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, στη Βουλή, στα Πανεπιστήμιά μας, σε ξένες Πρεσβείες. Κάνουν πλάκα στο κράτος και κανείς δεν αντιδρά. Αντίθετα, δίνονται εντολές να επιστρέφουν με τα περιπολικά. Τρομοκράτες και βαρείς ποινικοί κυκλοφορούν ελεύθεροι. Έχουν αλλάξει 4 υπουργοί Δικαιοσύνης και άλλοι τόσοι Δημόσιας Τάξης και ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι ακόμα εδώ. Γιατί; Γιατί ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι προς χάριν της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, πρέπει όλοι αυτοί οι βαρείς ποινικοί να είναι έξω. Αυτοί που ρέπουν στο έγκλημα και έχουν ξαναδολοφονήσει κόσμο» ανέφερε.

«Οι αστυνομικοί μού λένε» τόνισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας, «ότι τη μία μέρα τους συλλαμβάνουν και την άλλη τους ξαναβλέπουν στο δρόμο. 'Αρα, το να αισθάνεται ασφαλής ένας πολίτης, για την οικογένειά του, για την περιουσία του, να περπατά ελεύθερος μέσα στην πόλη, δεν υπάρχει πλέον. Για ποια Δημοκρατία μιλάμε όταν δεν υπάρχει ελευθερία; Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για να αισθάνεται ελεύθερος ένας πολίτης».

Επισήμανε πως σε όλα τα σύγχρονα κράτη υπάρχουν φυλακές υψίστης ασφαλείας και «διαχωρίζονται οι ποινικοί, οι τρομοκράτες, αυτοί που έχουν κάνει ειδεχθή εγκλήματα, από το φουκαρά που καταλήγει στη φυλακή για χρέη 10.000 ευρώ. Εδώ, όχι μόνο δε συμβαίνει αυτό, αλλά η πηγή του κακού είναι οι φυλακές Κορυδαλλού όπου υπάρχει πρόσμειξη ποινικών, τρομοκρατών και λοιπών. Από εκεί "τρέχει" όλο το έγκλημα στη χώρα. Εκεί γίνονται συμβόλαια θανάτου και βλέπουμε καθημερινά δολοφονίες».

«Τι γίνεται σε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «Επειδή επί ΣΥΡΙΖΑ αυτά συμβαίνουν κάθε τρεις και λίγο, κοντεύουμε να πιστέψουμε ότι αυτά είναι φυσιολογικά. Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά στη χώρα, είναι τεράστια η ευθύνη αυτών που κυβερνούν για αυτά που συμβαίνουν».

Διαβάστε επίσης