Μοσκοβισί σε Βούτση: Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να καταστεί η Ελλάδα αξιόπιστη

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε η Ελλάδα να καταστεί αξιόπιστη έστειλε από τη Βουλή ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο Ευρωπαίος Επίτροπος μίλησε με θερμά λόγια για τις θυσίες του ελληνικού λαού, λέγοντας πως επιβεβαίωσαν το πάθος των Ελλήνων να είναι κομμάτι του πρότζεκτ που λέγεται Ευρώπη.

"Έχουμε μπροστά μας το Eurogroup και θέλω να ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε το επιπλέον ένα δισεκατομμύριο ευρώ προς τη χώρα σας. Θεωρούμε θα δώσει ένα ισχυρό σήμα πολύ μεγάλης εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα ένα σήμα προς τις αγορές για να εμπιστευτούν την Ελλάδα" είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Βούτση ο οποίος αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πολιτικές που τρέφουν το αυγό του φιδιού και ενισχύουν ακραίους κύκλους: "Να εργαστούμε ώστε να μην έρθει η εποχή των τεράτων στην Ευρώπη καθώς και ενόψει ευρωεκλογών είναι ανοιχτός ο κίνδυνος για ισχυρές ακροδεξιές ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές. Πιστεύω πως από κοινού θα εργαστούμε για μια διαφορετική Ευρώπη των λαών " είπε ο κ. Βούτσης.

Πηγή: Real.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ