Πάτρα: Χωρίς καφέ και φαγητό στις 18 Μαρτίου - Λουκέτο στα καταστήματα εστίασης

με αποφαση του ΣΚΕΑΝΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Λουκέτο βάζουν οι καταστηματάρχες εστίασης στην Πάτρα, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Ειδιότερα από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν κλειστά, μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του ΣΚΕΑΝΑ.

Πρόκειται για κινητοποίηση διαμαρτυρίας, για βάρη που φορτώνουν τους επιχειρηματίες του κλάδου και άπτονται κυρίως φορολογικών ζητημάτων, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σπύρο Στεργίου να δηλώνει πως το ποτήρι ξεχείλισε, η φορολογική πολιτική γονατίζει τους συναδέλφους που σε αρκετές περιπτώσεις οδηγουνται στο οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων τους, καθώς αδυνατουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις. 

 

Η διαμαρτυρία και η κινητοποίηση που αποφάσισε ο Σύλλογος μαζί με τα μέλη του εστιάζονται σε δύο βασικά σημεία.

Στο 24% του ΦΠΑ, το οποίο παρά τα επιδόματα και τις διευκολύνσεις που αναγγέλλει καθημερινά η κυβέρνηση σε διάφορους κλάδους και κοινωνικές ομάδες, δεν έχει πάρει ακόμα πίσω για την εστίαση και στις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν οι καταστηματάρχες ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΚΕΑΝΑ έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση, πριν από περίπου πέντε περίπου χρόνια, την περίοδο που οι κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων, διαδέχονταν η μία την άλλη. Η ανταπόκριση τότε ήταν μεγάλη.

Διαβάστε επίσης