Ελαιόλαδο για πυκνά φρύδια

Ο «υγρός χρυσός» της περιποίησης

Το ελαιόλαδο είναι ένα φανταστικό λάδι για την επανόρθωση και τη θρέψη των μαλλιών – γι’ αυτό θα το βρείτε σε πολλές θεραπείες, σαμπουάν και προϊόντα μαλλιών. Το ελαιόλαδο έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα και στην περίπτωση των φρυδιών.

Περιέχει λιπαρά οξέα, καθώς και βιταμίνες Ε και Κ, οι οποίες λειτουργούν μαλακώνοντας, ενυδατώνοντας, επανορθώνοντας και προστατεύοντας τα μαλλιά και τα τριχοθυλάκια των μαλλιών.

Το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει τα φρύδια σας να αναπτυχθούν και να μειώσει την πιτυρίδα. Τα ωμέγα λιπαρά οξέα (ειδικά τα ελαϊκά και τα λινολεϊκά οξέα) στο ελαιόλαδο βοηθούν να διατηρούνται το δέρμα και τα τριχοθυλάκια ενυδατωμένα και να αποτρέπεται η πιτυρίδα. Αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν επίσης στη διατήρηση της υγρασίας.

Αλλά περιμένετε! Υπάρχει κι άλλο όφελος. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να αναστείλει μια ορμόνη που προκαλεί τριχόπτωση. Έτσι, η καθημερινή χρήση ελαιολάδου στα φρύδια μπορεί να αποτρέψει την απώλεια τριχών με την πάροδο του χρόνου.

Επομένως, προτού κοιμηθείτε μπορείτε να απλώνετε με μία μπατονέτα λίγο ελαιόλαδο στα φρύδια σας. Αφήστε το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξεβγάλετε το πρωί με ένα απαλό καθαριστικό τζελ.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης