Πάτρα: Το Σάββατο "Ω! τι κόσμος Μπαμπά"

2 μαρτίου

 Στο ασφυκτικά γεμάτο ‘’Τεϊοποτείο ΤΡΑΜ’’, την παρελθούσα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παράσταση του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με τη σαρκαστική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά: ‘’Ω! τι κόσμος μπαμπά’’, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων- Πατρινό Καρναβάλι 2019.

Μια ακόμα παραστάσεις θα δοθει με το ίδιο έργοκαι το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην ‘’Αγορά Αργύρη’’, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.   

 Επί σκηνής μεταφέρονται τα αποσπάσματα του έργου:  ‘’Ομολογία’’, ‘’Κατάσταση Πένθους’’, ‘’η Συγγραφέας’’ και η

‘’Cola-Cola’’. Πρόκειται περί μιας σαρκαστικής, ανθρώπινης όσον και εμβληματικής σάτιρας του Κώστα Μουρσελά, γραμμένης σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας (την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974) και η οποία εξακολουθεί να παραμένει διαχρονική και επίκαιρη, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τη μοντέρνα γραφή της. 

Οι συντελεστές του έργου: ‘’Ομολογία’’: Χάρης Κανελλόπουλος, Κώστας Οικονομόπουλος, Ιάσονας Πανέτας- Φελούρης, Διονύσης Τουλιάτος. Σπήκερ: Χρήστος Ξάνθης.

‘’Κατάσταση Πένθους’’: Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Καριώρης, Σοφία Οικονόμου και Κώστας Οικονομόπουλος.

‘’Η Συγγραφέας’’: Αγγελική Λινάρδου. ‘’Cola-Cola’’: Δήμητρα Γκολφινοπούλου, Αθηνά Καβαλιεράτου, Αλεξία Κατριμπούζα, Αντωνία Κατριμπούζα, Γιούλη Λιοπύρη, Χριστίνα Λυκούδη, Δαμάντα Μαγιώνου, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και Λορεάνα Τσούκα.

  Η σκηνοθεσία του έργου είναι της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, ενώ η ενδυματολογική επιμέλεια της Δόμνας Τεκτωνίδου και της Θεατρικής ομάδας. Θα μετάσχουν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Ησαίας, Λεωνίδας Λυμπερακίδης, Σωτήρης Μανουδάκης.